ŠPA: Malaga ''okrenula'' Eibar! Sevilja je gazda svog grada!

Malagin dijamant od tričavih 125.000 evra: Bravura En-Nesirija za ligaški prvenac! Marokanski reprezentativac pogodio za preokret u sudaru sa Eibarom! Sevilja vlada gradom, Betis ima razloga da mrzi sudiju! Na Sančez Pishuanu 1:0!

Fudbal 21.09.2016 | 00:15
ŠPA: Malaga ''okrenula'' Eibar! Sevilja je gazda svog grada!
Konačno osmeh na licima navijača Malage. Andalužanski klub je uspeo da preokretom slomi čvrst otpor Eibara i pobedom od 2:1 u petom kolu Primere stigne do prvenstvenog prvenca u novoj sezoni.

Sam ishod,  međutim, nije jedini razlog za euforiju na jugu Španije. Malaga u transu kliče Jusefu En-Nesiriju. Jer iako je projektil Sandra Ramireza iz vrlo neugodnog ugla  anulirao pogoda Eibarog Nana, upravo je 19-godišnji reprezentativac Maroka izrastao u junaka meča.

Napadač koga su Andalužani prošle godine doveli iz Akademije Mohamed VI za svega 125.000 evra večeras je nja Rozaledi nagovestio da bi mogao višestruko da se isplati. Uostalom, nije mu slučajno u avgustu ugovor produžen do 2020. godine, a u isti ubačena klauzula po kojoj En-Nesirijeva sloboda košta 20.000.000!

U 67. minutu je ušao na teren, u 76. dobio je loptu u prazan prostor i iz samog ćoška kaznenog prostora maestralno plasirao loptu iza leđa nemoćnog Asjera Riesga. Ceo grad je podigao na noge i naterao navijače Malage da počnu sa maštanjem o asu kakvog su dugo čekali.

Prvi put posle novembra 2014. godine Malaga je uspela da razgali Rozaledu posle gola zaostatka. I tada je Eibar bio u ulozi žrtve.

Sevilja vlada gradom, Betis ima razloga da mrzi sudiju! Na Sančez Pishuanu 1:0!

Sedmi put uzastopce bez primljenog gola. I šesta pobeda Sevilje u velikom gradskom derbiju sa Betisom. Večeras je u junaka bogatijeg dela grada izrastao argentinski desni bek Gabriel Merkado, avgustovska akvizicija iz River Plate, koji je loptuSamira Nasrija iz slobodnog udarca okrznuo i matirao Adana za 1:0, euforično slavlje Horhea Sampaolija kraj aut linije i trans na tribinama “Sančez Pishuanu“.

Po svemu viđenom u prvom od dva velika derbija petog kola Primere zasluženo je Sevilja stigla do treće uzastopne pobede na domaćem terenu. Jer domaći su bili ti koji su sve vreme diktirali ritam igre. Ali po onome što smo videli u 57. minutu utakmcie Betisu je ukraden bod.

Ruben Kastro je genijalnu loptu Hoakina iz prve prosledio do mladog Aleksa Alegrije koji je zatresao praznu mrežu. Međutim, sudija Havijer Estrada je poništio gol zbog navodnogKastrovog ofsajda kod Hoakinovog pasa. Velika greška. Čist gol je ponišen Betisu.

Silni protesti, koji će verovatno biti intenzivirani kada ekipa bude videla snimak incidenta, neće ipak promeniti ništa. Gol je proglašen za neregularan, bodovi su ostali na “Sančez Pishuanu“. Zasluga Merkada i Nasrija. Ne blista Sampaolijeva Sevilja na početku njegove epizode na Pirinejima. Ali je na drugom mestu na tabeli. Barem do sutra.

Primera, šesto kolo:

Malaga - Eibar 2:1 (1:1)
/Sandro Ramirez 44, En Nesiri  76 - Nano 42/

Sevilja - Betis 1:0 (0:0)
/Merkado 51/

Sreda:
20.00: Real Madrid - Viljareal
20.00: Selta - Sporting Hihon
22.00: Real Sosijedad - Las Palmas
22.00: Granada - Atletik Bilbao
22.00: Barselona - Atletiko Madrid

Četvrtak:

20.00: Osasuna - Espanjol
20.00: Deportivo - Leganes
22.00: Valensija - Alaves

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar