Rekonstrukcija zgrade bivše mikrobiologije

U Domu zdravlja Bijeljina danas je počela rekonstrukcija zgrade bivše mikrobiologije, gdje se planira smještaj centralne sterilizacije, vešeraja i prostorija za skladištenje hemikalija, najavio je direktor Doma zdravlja dr Zlatko Maksimović.

Republika Srpska 08.09.2016 | 15:15
Rekonstrukcija zgrade bivše mikrobiologije
Prema njegovim riječima, u okviru ove zdravstvene ustanove završava se i izgradnja dijagnostičkog centra, a objekat čije je uređenje počelo posljednja je stara zgrada koja je Domu zdravlja pripala diobnim bilansom od gradske bolnice.


"Sve ovo će doprinijeti boljoj zdravstvenoj zaštiti, jer da bi nešto funkcionisalo potrebni su prostor, kadar i oprema, a Dom zdravlja Bijeljina to obezbjeđuje za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu u narednom periodu", istakao je dr Maksimović.


On je rekao da sve radove Dom zdravlja finansira vlastitim sredstvima, a za uređenje posljednjeg objekta u okviru centralne zgrade ove zdravstvene ustanove izdvojeno je 150.000 KM.



"Kao i do sada, sve finansira Dom zdravlja zahvaljujući domaćinskom poslovanju, iako je to obaveza Gradske uprave Bijeljina koja posljednjih godinu dana nije prebacila nijednu marku Domu zdravlja", naglasio je dr Maksimović i dodao da takvim odnosom Gradska uprava uništava zdravlje svojih sugrađana.

Rok za završetak radova je dva mjeseca.

Dom zdravlja Bijeljina pruža usluge za 130.000 stanovnika regije i ima zaposleno 120 ljekara i stomatologa.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zoran

08.09.2016 15:54

Predizborna kampanja je u jeku... Katastrofa... Nit' valja ovaj niti onaj... 2 zla...

ODGOVORITE