FS BiH: Nesporna greška struke ''Zmajića'' - biće kazni!

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine oglasio se povodom "greške" koju je skrivio stručni štab "U-21" reprezentacije u susretu sa Norveškom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Fudbal 04.09.2016 | 16:00
FS BiH: Nesporna greška struke ''Zmajića'' - biće kazni!
Naime, selektor "zmajića" Darko Nestorović je izrazio žaljenje zbog neigranja Amira Hadžiahmetovića i Kerima Memije zbog navodne suspenzije od dvije javne opomene iako su prema pravilima UEFA za pauziranje potrebna tri žuta kartona.

Zbog neinformisanosti stručnog štaba BiH, pomenuti igrači su propustili utakmicu protiv Norveške, koja je slavila na "Grbavici" rezultatom 0:1.

Zbog toga se u subotu oglasio FS BiH na zvaničnom sajtu i priznao grešku zbog koje će neko iz stručnog štaba "zmajića" snositi odgovarajuće sankcije.

"Nakon tehničkog propusta prilikom primjene propisa UEFA koji se odnose na javne opomene u kvalifikacijama za EP „U-21“ selekcija, Fudbalski savez BiH je preduzeo mjere na utvrđivanju odgovornosti u stručnom štabu „U-21“ reprezentacije. Nakon provedenog postupka biće izrečene odgovarajuće sankcije prema odgovornim osobama u skladu sa internim aktima FS BiH", navedeno je u saopštenju Saveza.

FS BiH se takođe i izvinio javnosti.

"Zbog nesporne greške FS BiH se izvinjava cjelokupnoj sportskoj javnosti uz uvjeravanje da se takvi i slični propusti u budućnosti neće ponoviti".

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar