Radović o odlasku: Volim Partizan, bolje da ćutim...!

Vezista crno-belih o svom drugom napuštanju iz Humske.

Fudbal 31.08.2016 | 11:00
Radović o odlasku: Volim Partizan, bolje da ćutim...!
Miroslav Radović potpisaće u sredu ugovor sa Legijom, posle samo 76 dana saradnje sa Partizanom.

Iskusni vezista Srbiju drugi put u karijeri ostavlja za sobom i odlazi u Varšavu, gde ga očekuje učešće u Ligi šampiona, u kojoj će igrati protiv Reala, Dortmunda i Sportinga.

"Na aerodromu sam, idem...", potvrdio je Radović odlazak u intervjuu za "Sportski žurnal".

Upitan da li je moralo da dođe do rastanka i njegovog drugog odlaska u Legiju, odgovorio je:

"Desilo se šta se desilo. Niko nije očekivao da ću posle dva meseca morati da odem", dodao je on.

U iskrenom razgovoru, priznao je šta ga je zabolelo u Humskoj.

"Nisam klinac da bi se bilo ko igrao sa mnom... SIgurno je bilo čudno što se odjednom stvara slika o meni kao o jednom od glavnih krivaca što Partizan nije ušao u Ligu Evrope i što je loše počeo prvenstvo... To etiketiranje bilo je jako ružno, ali ja svakog mogu da pogledam u lice i kažem: vratio sam se u Partizan, jer mi je dao sve"

"Došao sam u Partizan ne zbog Bjekovića, Ćurkovića ili nekog trećeg, već zbog kluba za koji sam emotivno vezan. Želeo sam da se vratim i to sam učinio, bez obzira što su me mnogi savetovali da to ne radim".

Da li se pokajao zbog povratka?

"Prošao sam kroz težak period na kakav nisam navikao. Raskinuo sam ugovor sa Olimpijom, sa kojom sam osvojio titulu... Između Legije i Videotona, izabrao sam povratak u Partizan... Sam sam birao..."

Na konstataciju da su čelnici Partizana jedva čekali da mu vide leđa ugrizao se za jezik i prećutao šta je hteo da kaže.

"Možda je bolje da ne pričam ništa, jer Partizan zaista puno volim iako je evidentno da to više nije onaj klub kakav je nekad bio. Svako ima pravo da priča i izjavljuje šta hoće, mediji takođe da stvaraju sliku kakvu žele. Nikome ne mogu da zabranim".

Upitan kolika mu je satisfakcija to što će igrati Ligu šampiona umesto u Superligi, u njegovim rečima 'pročitao' se i žal zbog odlaska.

"Ni lepše, ni teže nije moglo. Prioritet Legije je bio da se uđe u Ligu šampiona. U ovako jakoj grupi svaki osvojeni bod predstavljaće veliki uspeh. Radujem se naravno što ću igrati Ligu šampiona, ali mi je žao i što sam Partizanom nisam ušao u Ligu Evrope... Život je takav..."

U Varšavi ga očekuju raširenih ruku.

"Danas (sreda) ću imati lekarske preglede, posle toga uslediće potpisivanje ugovora... Na dve plus godinu".

Da li će se posle toga vratiti u Partizan?

"Previše ću tada imati godina", podvukao je "Mire" Radović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar