Marsej prodat, "Ludak" se vraća!

Olimpik je dobio novog gazdu i starog trenera.

Fudbal 23.08.2016 | 16:30
Marsej prodat, "Ludak" se vraća!
Margarita Lui Drajfus, supruga pokojnog milijardera Roberta Lui Drajfusa, preuzela je 2010. rukovođenje Olimpik Marsejom od pokojnog muža i ove nedelje, nakon šest godina, definitivno prodala klub.

Novi vlasnik nekadašnjeg šampiona Evrope za nekoliko dana postaće španski biznismen Žerar Lopez, gazda Lotusa, tima koji se takmiči u Formuli 1.

Zajedno sa novim gazdom, aktuelnim direktorom luksemburškog kluba Fola Eš (za koji je igrao kao tinejdžer), u Marsej će se vratiti i poznati argentinski trener Marselo Bijelsa (61).

Poznat i po nadimku "Ludak", ekcentrični stručnjak tako će još jednom sesti na klupu sa koje je ustao u avgustu 2015. Sezonu ranije, vodio je Olimpik do četvrtog mesta na tabeli.

Francuski mediji ekskluzivno su potvrdili Bijelsin povratak, uz podsećanje da je on ovog leta napustio Lacio posle samo dva dana rada u Rimu. Zbog tog odlaska, Argentinac je i dalje u sudskom sporu sa italijanskim klubom.

U novoj sezoni, Bijelsa će imati komplikovan zadatak da učvrsti prilično promenjen tim, koji su ovog leta napustili Miši Batšuaji (Čelsi) i golman Stiv Mandanda (Kristal Palas), a uskoro će u Englesku i mladi krilni napadač Žorž Kevin Nkudu, koji je postigao dogovor sa Totenhemom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar