Sinsinati: Hrvat i Bugarin za finale, Raonić čeka...

Prvi Masters iz serije 1000 nakon turnira na Olimpijskih igara dao je zanimljiv polufinalni par u jednoj polovini žreba, dok još uvek čekamo na onaj drugi koji će odlučivati o finalisti.

Tenis 20.08.2016 | 01:17
Sinsinati: Hrvat i Bugarin za finale, Raonić čeka...
Ovogodišnji Sinsinati protekao je bez Novaka Đokovića i Rodžera Federera, a poznata su tri od četiri tenisera u polufinalu pošto se još samo čeka duel Endija Marija i Bernarda Tomića.

Mariju bi to bilo treće finale ovog turnira, prethodna dva puta je pobeđivao u finalima, dok bi Bernardu Tomiću bilo prvo - kao i teniseru koji se već plasirao u polufinale. Kanađanin Miloš Raonić savladao je odličnog Austrijanca Dominika Tima - 6:3, 6:4 i nastavio sa odličnim partijama u 2016. godini, njegovoj najboljoj u dosadašnjem toku karijere.

Kada je u pitanju donji deo žreba - i tamo zanimljiva imena.

U hrvatskom četvrtfinalu Borna Ćorić - Marin Čilić bolje se snašao iskusniji teniser kome je osam godina mlađi kolega predao nakon prvog seta (6:2) zbog povrede. Čilić je prvi set dobio za manje od pola sata, a za Bornu se tako okončao odličan turnir na kome je prethodno pobedio Nadala.

Čilić će se za svoje prvo Masters 1000 finale, a zanimljivo ima osvojen grend slem!, boriti sa Grigorom Dimitrovim koji je u dva seta pobedio Amerikanca Stiva Džonsona - 7:6, 6:2.

I u slučaju tenisera iz Bugarske to bi bilo prvo Masters 1000 finale u singlu.

Čeka se još duel Marija i Tomića koji počinje u 2.30.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar