Sasuolo dobio najveće pojačanje pred Zvezdu!

Jedan od gorih poteza u istoriji Milana...! Ugovor vredan 3.000.000 evra s opcijom za još jednu sezonu.

Fudbal 18.08.2016 | 08:00
Sasuolo dobio najveće pojačanje pred Zvezdu!
Završena je i ta priča, Alesandro Matri ima novi klub. Posle višednevnih pregovora, iskusni napadač je napustio Milan i pojačao Sasuolo. Italijanski klub je tako dobio veliko pojačanje pred dvomeč sa Crvenom zvezdom u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Sasuolo ima pravo da naknadno registruje jednog igrača 48 časova pred prvi meč sa crveno-belima tako da Matri ispunjava uslove da zaigra protiv srpskog šampiona.

On dolazi kao zamena za Nikolu Sansonea koji je prešao u Viljareal. Nije poznato koliko je Sasuolo platio Milanu na ime obeštećenje, ali s obzirom da su Rosoneri jedva čekali daMatriju vide leđa, nije u pitanju velika suma.

Poznati su i detalji Matrijevog ugovora. Poptisao je na dve godine sa platom od 1.500.000 evra po sezoni i opcijom da saradnja bude produžena za još jednu godinu. Jutros je prošao lekarske preglede a večeras i zvanično promovisan u Ređo Emiliji.

Matri je jedan od većih promašaja Milana poslednjih godina. Rosoneri su ga platili Juventusu 12.000.000 pre tri godine, a on je odigrao 15 takmičarskih mečeva postigao jedan gol i bio na četiri pozajmice od kojih je poslednja bila u Laciju prethodne sezone gde je u 19 mečeva dao četiri gola.

Sasuolo je tako našao zamenu za Sansonea, ali prema navodima italijanskih medija očekuje se dovođenje još jednog napadača skromnijih kvaliteta koji bi imao ulogu džokera. S obzirom da Di Frančesko forsira igru sa trojicom napadača, Matri će se za mesto u timu boriti sa Berardijem, Defrelom i Politanom. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar