OI - fudbal: Kraj za Argentinu!

"Gaučosi" završili takmičenje u Riju već u grupnoj fazi. Još jedan favorit ide kući: Ispadoše Argentinci u meču sa tri penala! Na olimpijskom fudbalskom turniru iz Grupe D u četvrtfinale prošli Portugalija i Honduras!

Fudbal 10.08.2016 | 22:30
OI - fudbal: Kraj za Argentinu!
Aktuelni vicešampioni sveta i Južne Amerike nisu uspeli da prođu grupnu fazu Olimpijskih igara!

OK, znamo da nisu u pitanju isti igrači i selektor, ali svakako je eliminacija Argentine u Riju posle samo tri utakmice ogromno iznenađenje.

Još jedna senzacija u Rio de Žaneiru. Ovoga puta na fudbalskom turniru. Dvostruki olimpijski pobednik, Argentina, završila je učešće već u grupnoj fazi. U poslednjem kolu Grupe D, Gaučosi su odigrali samo 1:1 sa Hondurasom, pa se vraćaju kući, iako su bili jedni od favorita za osvajanje medalje.

Osvajači zlata u Atini 2004. i Pekingu 2008. potpunu su podbacili u meču u koji su morali da dobiju da bi se plasirali u četvrtfinale. A nije da nisu imali šanse. Na primer,Anhel Korea, jedna od najvećih tamošnjih uzdanica, u 55. minutu nije uspeo da realizuje jedanaesterac, pa se već tad moglo naslutiti da Hulija Horhea Olartikoeče sama sebi sužava prostor za plasman dalje. A ima igrače poput Koree, Kalerija, Pavona...

Još kad je Entoni Lozano u 75. minutu doveo Honduras do prednosti - sa penala - bilo je jasno da je pred Argentincima nemoguća misija. Napadač Tenirifa realizovao je tek treći jedanaesterac na ovom meču, jer je njegov saigrač Brajan Akosta u šestom minutu nadoknade prvog dela sa istog mesta tukao neuspešno.

Argentina je, doduše, uspela da izjednači pogotkom Maurisija Martineza iz slobodnog udarca u trećem od šest minuta nadokande. Nedovoljno za nastavak takmičenja, pošto dalje idu Honduras i Portugalija.

"Gaučosi" su u prvom kolu Grupe D izgubili od Portugala 0:2, zatim pobedili Alžir 2:1, a onda, u utakmici odluke, odigrali 1:1 sa Hondurasom, koji će kao drugoplasirani u narednu fazu, zajedno sa Portugalom koji je imao luksuz da posle dve pobede dozvoli sebi remi sa Alžirom (1:1).

Argentincima je bila neophodna pobeda protiv Hondurasa, zbog lošije gol-razlike, ali su tek u nadoknadi, preko Martineza, uspeli da dođu do remija. Rival je vodio od 75. minuta, golom Lozana iz penala. Zanimljivo, bio je to treći penal u ovoj utakmici. Prethodno je reprezentativac Hondurasa, Akosta, bio neprecizan u nadoknadi prvog poluvremena, a zatim i Argentinac Korea u 55. minutu.

Konačno stanje na tabeli Grupe D je: Portugal 7, Honduras 4, Argentina 4, Alžir 1.

U grupama A, B i C je ostalo da se odigra treće kolo, a siguran plasman u narednu fazu obezbedila je samo Nigerija.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar