ОИ - фудбал: Крај за Аргентину!

"Гаучоси" завршили такмичење у Рију већ у групној фази. Још један фаворит иде кући: Испадоше Аргентинци у мечу са три пенала! На олимпијском фудбалском турниру из Групе Д у четвртфинале прошли Португалија и Хондурас!

Фудбал 10.08.2016 | 22:30
ОИ - фудбал: Крај за Аргентину!
Актуелни вицешампиони света и Јужне Америке нису успели да прођу групну фазу Олимпијских игара!

ОК, знамо да нису у питању исти играчи и селектор, али свакако је елиминација Аргентине у Рију после само три утакмице огромно изненађење.

Још једна сензација у Рио де Жанеиру. Овога пута на фудбалском турниру. Двоструки олимпијски победник, Аргентина, завршила је учешће већ у групној фази. У последњем колу Групе Д, Гаучоси су одиграли само 1:1 са Хондурасом, па се враћају кући, иако су били једни од фаворита за освајање медаље.

Освајачи злата у Атини 2004. и Пекингу 2008. потпуну су подбацили у мечу у који су морали да добију да би се пласирали у четвртфинале. А није да нису имали шансе. На пример,Анхел Кореа, једна од највећих тамошњих узданица, у 55. минуту није успео да реализује једанаестерац, па се већ тад могло наслутити да Хулија Хорхеа Олартикоече сама себи сужава простор за пласман даље. А има играче попут Корее, Калерија, Павона...

Још кад је Ентони Лозано у 75. минуту довео Хондурас до предности - са пенала - било је јасно да је пред Аргентинцима немогућа мисија. Нападач Тенирифа реализовао је тек трећи једанаестерац на овом мечу, јер је његов саиграч Брајан Акоста у шестом минуту надокнаде првог дела са истог места тукао неуспешно.

Аргентина је, додуше, успела да изједначи поготком Маурисија Мартинеза из слободног ударца у трећем од шест минута надоканде. Недовољно за наставак такмичења, пошто даље иду Хондурас и Португалија.

"Гаучоси" су у првом колу Групе Д изгубили од Португала 0:2, затим победили Алжир 2:1, а онда, у утакмици одлуке, одиграли 1:1 са Хондурасом, који ће као другопласирани у наредну фазу, заједно са Португалом који је имао луксуз да после две победе дозволи себи реми са Алжиром (1:1).

Аргентинцима је била неопходна победа против Хондураса, због лошије гол-разлике, али су тек у надокнади, преко Мартинеза, успели да дођу до ремија. Ривал је водио од 75. минута, голом Лозана из пенала. Занимљиво, био је то трећи пенал у овој утакмици. Претходно је репрезентативац Хондураса, Акоста, био непрецизан у надокнади првог полувремена, а затим и Аргентинац Кореа у 55. минуту.

Коначно стање на табели Групе Д је: Португал 7, Хондурас 4, Аргентина 4, Алжир 1.

У групама А, Б и Ц је остало да се одигра треће коло, а сигуран пласман у наредну фазу обезбедила је само Нигерија.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар