OI - video: Pozelenela voda u bazenu u Riju!

Organizatori Olimpijskih igara u Riju suočavaju se sa brojnim problemima, a novi je iskrsao na bazenima na kojima se organizuje takmičenje u skokovima u vodu.

Ostali sportovi 10.08.2016 | 15:45
OI - video: Pozelenela voda u bazenu u Riju!
Pošto je takmičenje u ponedeljak završeno bez većih problema, takmičari su u utorak stigli na bazen gde ih je čekao neobičan ambijent.

Iako je ovih dana dominirala plava boja, voda je, iz nepoznatih razloga, postala zelena.

"Zar se ovde kupao Šrek (crtani junak)!?", glasila je jedna od duhovitih doskočica na društvenim mrežama nakon što se kao munja proširila vest, a potom i fotografije da je voda u olimpijskom bazenu pozelenela!

Bazen je promenio boju u utorak tokom takmičenja u sinhronizovanim skokovima za žene (sa visine od 10 metara).

Brazilci nisu odmah imali odgovor šta se tačno dogodilo, ali su stručnjaci kasnije utvrdili da je reč o sporama algi koje u bazen mogu da stignu putem kiše, vetra, čak i odela takmičara. One "pojedu" hlor u vodi i problem bi trebalo da bude rešen dodavanjem hlora.

Alge nisu opasne po zdravlje, ali njihovo prisustvo u vodi može da bude pogodno za razvijanje bakterije Escherichia coli (Ešerihija koli).

Iako nije opasno po zdravlje, skakači su se pobunili, jer od zelene boje ne vide dno. A i neprijatno je za oko, jer ko bi hteo da skače u ovakvu vodu!

"Nikada nisam uskočila u nešto slično", izjavila je britanska skakačica Tonja Kouč.



Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

mister x

10.08.2016 15:42

Mora da je IS nesto tu umjesala prste,

ODGOVORITE