Kolarov igrao štopera - Siti izgubio od Arsenala!

Kolarov na štoperu? Teško… Građani poraženi od Arsenala sa 3:2 u generalnoj probi pred početak Premijer lige!

Fudbal 08.08.2016 | 13:00
Kolarov igrao štopera - Siti izgubio od Arsenala!
Arsenal i Mančester Siti su generalnu probu pred start Premijer lige odradili u Geteborgu, a kao pobednik iz utakmice izašle su Tobdžije koje su slavile sa 3:2. Pep Gvardiola tako s porazom ulazi u poslednju nedelju pred start šampionata, a ako mu je neka uteha valjda je večeras shvatio da mu je odbrana najslabiji deo ekipe i daAleksandar Kolarov nije štoper.

Katalonac od prvog dana na Etihadu pokušava da implemantira 3-4-3 formaciju, sa trojicom u zadnjoj liniji, a jedan od onih koji se često nalazi tamo je i srpski reprezentativac. Po prirodi ofanzivni levi bek pokazao je i večeras da mu defanziva nije jača strana, a na sve to nadovezao se i kiks Džoa Harta kod trećeg gola kada je dao loptu u noge protivniku, a koji je pokazao da Građani imaju najviše problema u poslednjoj liniji.

A dobro su igrali u prvom poluvremenu koje su rešili u svoju korist pogotkom Kuna Aguera u 30. minutu.

Ipak, u nastavku je Arsenal zaigrao brže i agresivnije, a pred naletom Tobdžija popustila je defanziva Građana. Ivobi u 50, Volkot u 73. i Akpom u 85. kompletirali su totalni preokret i trijumf Arsenala, koji je ublažio mladi Nigerjiac Iheanačo nekoliko minuta pre kraja.

U svakom slučaju dosta briga za Gvardiolu koji bi defanzivne probleme mogao da reši narednih dana kupovinom Džona Stounsa o čijem se dolasku piše već mesecima. Štoper je Građanima preko potreban...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar