Džeko: Obećavam, biću bolji!

"Prošle godine nisam prošao pripreme sa klubom, nisam odigrao niti jednu prijateljsku utakmicu prije početka sezone, što je bilo jako teško za mene. Sada sam ovdje od početka priprema, što je vrlo važno za igrača", kaže Džeko.

Fudbal 24.07.2016 | 22:00
Džeko: Obećavam, biću bolji!
Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije BiH u razgovoru za internet stranicu Rome kazao je da će ove sezone biti bolji nego prošle, te da mu je trebalo vremena da se prilagodi na stil fudbala u Seriji ”A”.

Džeko je uz velika očekivanja stigao u Romu prošlog ljeta iz Mančester sitija, ali je tokom sezone postigao svega osam golova, što je bilo razočaravajuće ne samo za njega, nego i za navijače i italijansku javnost.

”Bila je to moja prva sezona u italijanskom prvenstvu i morao sam se prilagoditi, to je razlog zašto je sve bilo teže nego što smo svi zajedno očekivali. Mislim da sam sada spreman za novu sezonu. Prošle godine nisam prošao pripreme sa klubom, nisam odigrao niti jednu prijateljsku utakmicu prije početka sezone, što je bilo jako teško za mene. Sada sam ovdje od početka priprema, što je vrlo važno za igrača. Osjećam se dobro i želim nastaviti s kvalitetnim radom”, kaže Džeko za Romin web portal.

Bh. napadač je istakao da je svaka njegova druga sezona u novom klubu bila bolja od prethodne, te dodao da trener Lućano Spaleti radi s njim i individualno kako bi u što boljoj formi dočekao start sezone.

”Italijanska liga je više odbrambena od ostalih liga u kojima sam igrao, pa je i to razlog zbog kojeg je napadačima jako teško. Definitivno sam trebao ovu prvu godinu, iako jesam očekivao i želio da bude bolja. Postigao sam osam golova, pa sada želim vidjeti šta mogu uraditi kada sam na najvišem nivou. Navijači su uz mene što je veoma dobro za moju psihu. Nakon grupnih treninga Spaleti sa mnom radi neke fine radove što mi samo može pomoći da budem bolji. Naporno radimo dva puta dnevno i fizički i taktički. No, imamo dovoljno vremena da radimo s loptom, što nas sve veoma raduje”, priča Džeko.

Prema riječima Džeka osnovni cilj Rome pred početak sezone je plasman u Ligu šampiona kroz kvalifikacije.

”Mislim da je najvažnija stvar za klub, navijače i nas igrače da uspješno prođemo kvalifikacije i plasiramo se u grupnu fazu Lige šampiona”, završio je Džeko.

Izvor: Anadolija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

FSBiH

25.07.2016 00:55

Bilo bi dobro, da obecava bolje igrati i u BiH dresu. Svi ste vi isti! Lomite se u tim vasim timovima, a u kvalifikacijama ili prvenstvima se u.erete i ne znate igrati. Sram vas bilo.

ODGOVORITE