Portugalski čudotvorac: Hvala mom ocu! On uživa sa kriglama piva!

„Kristijano je neverovatan uzor“, poručio Fernando Santos.

Fudbal 14.07.2016 | 13:30
Portugalski čudotvorac: Hvala mom ocu! On uživa sa kriglama piva!
Pre 12 godina Oto Rehagel, a danas – Fernando Santos! Nemac je sa Grčkom napravio senzaciju iako su ga mnogi optuživali za fudbalsku dekadenciju. Sada se priča o treneru koji je napravio čudo sa Portugalom.

Nisu bili blistavi, nisu bili inventivni, ali su bili tim. Uvek manje slabiji od rivala. Sasvim dovoljno da Santos pokupi slavu.

„Naravno da sam presrećan. Pre svega želim da zahvalim ženi, majci, unuku... Mom ocu gde god bio sa kriglama piva. Posebno želim da zahvalim brojnim prijateljima u Grčkoj“,poručio je Santos.

Morao je selektor Portugala da pomene uticaj Kristijana Ronalda.

„Kristijano je neverovatan primer i uzor. Prvo je dao sve od sebe kako bi ostao na terenu, iako nije mogao da hoda. U svlačionici je bio naša velika snaga. Pomogao je svim saigračima. To je definicija timskog duha“.

Mnogo je o portugalskom uspehu napisano. Selekcija koja je izgubila od Albanije u kvalifikacijama pokazala je neverovatnu timsku snagu i italijansko oružje. Kad je bilo potrebno znali su da prevare rivala.

„Stalno sam im ponavljao da naš talenat nije sporan, ali da moramo više da se borimo i trčimo od rivala. Ova neverovatna grupa igrača verovala je kada sam im govorio da možemo da osvojimo EURO“, jasan je Santos.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar