Vlast nezakonito prodaje zemljište

Priča oko zemljišta u centru Banjaluke na kojem je smještena banjalučka hirururgija, nije okončana. Od najave da će Klinički centar zemljište upisati u svoje vlasništvo, prvobitno se odustalo zbog tužbe koju je pokrenuo grad Banjaluka.

Republika Srpska 12.07.2016 | 20:10
Vlast nezakonito prodaje zemljište
Najnovije informacije govore da predsjednik Republike računa na prodaju tog zemljišta, kako bi pomogao Kliničkom centru u saniranju dugova.

Milorad Dodik gotovo neprimjetno je prilikom posjete gradilišta sjevernog krila Kliničkog centra rekao da će zemljište na kojem se nalazi hirurgija biti prodato, a da će taj novac biti iskorišćen za pomoć u saniranju dugova Kliničkog centra.

To zemljište predmet je spora grada Banjaluke i Kliničkog centra odnosno Republike.

Geodetska uprava je 2013. godine donijela Riješenje kojim se Kliničkom centru dozvoljava upis vlasništva nad predmetnom parcelom. Tada je bila aktuelna bankarska garancija bečkom "Vamedu", a zemljište hirurgije trebalo je da bude stavljeno pod hipoteku.

Nakon što je pokušaj stavljanja pod hipoteku zemljišta hirurgije propao, a grad Banjaluka pokrenuo upravni spor, priča je zaboravljena.

Grad Banjaluka smatra da je zemljište hirurgije u vlasništvu grada, jer je privremeno prije više decenija na korišćenje dodijeljeno bolnici. Nema informacija kakva je sudbina Upravnog spora.

Zemljište koje se u gradu vodi kao gradsko građevinsko, procijenjene je vrijednost između 30 i 40 miliona maraka. Izmjenama i dopunama Zakona o stvarnim pravima, Vladi je omogućeno da procijeni da je neko zemljište od značaja za Republiku i tako ga bez naknade izuzme od lokalne zajednice.

Grad Banjaluka već je bez naknade ustupila zemljište u centru grada za gradnju zgrade Ustavnog suda. Ministarstvu unutrašnjih poslova po istom principu poklonjeno je zemljište u bivšoj kasarni "Zalužani".



BN televizija

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

rugip

12.07.2016 18:28

Režim je u Geodetsku upravu postavio kadrovike-eksperte za nekretninske manipulacije (Ćana, Daniela-cvećarka, Budin sin, Rakulj, Deureks i dr.izvršitelji), na čelu sa Komlenovićem zv. "Guzovača", koji pišu namjenske nenarodne zakone za režim, pa je sve po zakonu!

ODGOVORITE
Name

katastar

12.07.2016 18:46

Komljenović i pomoćnici su namještenim konkursima i bodovanjem postavili po katastrima takođe namjenske šefove-izvršioce koji im pripremaju rješenja po tim namjenskim zakonimai, a oni dočekuju žalbe, ako ih neko uloži. Dakle, sistem je; katastar-rugip-katastar/ uknjižba1/1.

Name

Piskavica

13.07.2016 03:57

Pa ima se i moze se.Odmah da kazem taj Rakulj-Radulj je dobar momak i nije mu mjesto medju pobrojanim lopovima i prevarantima svake vrste.

Name

COPO

12.07.2016 18:42

KAKI JE KO NA NJEMU SE POZNALO.

ODGOVORITE
Name

kupac

12.07.2016 18:55

Ovo zemljište će kupiti Dodik (preko kumova), jer je to odavno isplanirano, kada su zakoni za ovo spravljani u RUGIP-u sa sadašnjim rukovodstvom, koje je nagrađeno funkcijama, a bogme i parama,stanovima, džipovima i sl!

ODGOVORITE
Name

LJILJAN

12.07.2016 19:21

DRAGI NAS DODO,vole te svi BOSNJACI,i glasat ce za tebe ..ti si nas ljubi te majka..

Name

Re ljiljan

12.07.2016 21:50

Ti ćeš da glasas za Obrena

Name

uknjižba 1/1

12.07.2016 19:24

Osnovni poslovi i zadaci ovoga rukovodstva u Geodetskoj upravi je uknjižba nekretnina tajkunima, vladajućoj eliti od opštine do vrha. To se dešava svakodnevno, a onaj ko odbije izvršiti uknjižbu, podvrgava se mobingu; premještaj na drugo radno mjesto, u drugu opštinu i sl.Sve to osmišljava Ćana Danijela, Deurić, a izvršioc je Komljenenović.

ODGOVORITE
Name

rafineria Titanik

12.07.2016 19:41

Vlast mora birokratiji naci pare za plate jer su im to vjerni glasaci.Na sve nacine pokusavaju doci do para jer kredite im vise niko ne da,kad nema ko da ih vrati -privreda ne postoji.

ODGOVORITE
Name

Abc

12.07.2016 20:10

Barem tog kadra svugdje u svijetu traze zato diplome u ruke i mili moji kud koji. Nek se dodo i njegovi lijece u tim bolnicama. Eto Norvezani 10 x vecu platu daju.

Name

Don Kihot

12.07.2016 19:41

Ovaj čovjek namjerno ide iz gluposti u glupost, prkosi zakonu, pravdi i svemu što bise sav normalan svijet stidio...PA zar zaboga nije moglo bez inata i nadmenosti,oholosti i bezzakonja ima li imalo dostojanstva u liku predsjednika republike.... Legalitas regnorum fundamentum – Zakonitost je temelj država

ODGOVORITE
Name

OTOMAN MILE

12.07.2016 20:14

MA NIJE UOPŠTE LOŠE REKAO DAVUTOGLU, MI SMO TU, MISLIO ČOVJEK NA NAČIN VLADANJA, JER MILE VLADA OSMANSKI, ĆEIFOM, A NE ZAKONOM, KAKO TO VEĆ IDE U EVROPI. TAKO NAŠ MILE DODJE U STVARI KO OTOMAN MILE. DA JE HTIO I UMIO UVESTI U INSTITUCIJE ZAKON MJESTO ĆEIFLI SISTEMA, BILI BI MI KO ISLAND. OVAKO NEGDJE SMO U ANADOLIJI, A KRENULI SA ČARNOJEVIĆIMA JOŠ DAVNO U SIBIR. E BAŠ SMO SE SMETLI I ZALUTALI.

Name

DE GOTHIA

13.07.2016 04:49

KOJI LIK U PROPASTI I BANKROTSTVU - MISLIM DA JE VRIJEME DA KUSTA SNIMI FILM O MILORADU DODIKU I NJEGOVIM KUMOVIMA - KAKO JE SVE OVO PRIMITIVNO, ŠATORSKO IZDANJE SA OVIM POLITIČKIM BOLIDIMA U POZADINI.

Name

#

12.07.2016 21:12

A bagra izglasava.

ODGOVORITE
Name

Eh

12.07.2016 21:24

Ništa čudno, ni vlast ni pravosudje ništa ne rade po zakonu. Za njih, zakoni ne važe.

ODGOVORITE
Name

hm

12.07.2016 22:18

Što neće, nije mu ćaćevina. Prodaj pa namiri gdje fali. Dvije godine još, pa ostaje potop.

ODGOVORITE
Name

nek se zna

12.07.2016 22:21

Pogledaj zaslužnih ministara. Ne daj Bože usniti ih samo. Ništa ne funkcioniše pravno, Sve može, kako može. Narod se iseljava iz svih manjih mjesta, tiho ljudi samo odlaze. Nadali se da će biti bolje poslije rata, evo ti sad rezultata. Popis potvrđuje da se građani raseljavaju.

ODGOVORITE
Name

sta mislite

13.07.2016 04:30

Zbog cega je doveden ovaj monstrum i degenerik, koji je cak umislio da je nekakav ministar? Ako vec predsednik ima dijagnozu, onda ovakvo spadalo na mjestu ministra je indikator da sa vecim dijelom stanovnistva nesto nije u redu.

ODGOVORITE
Name

inkvizicija

13.07.2016 05:25

U Geodetskoj upravi vlada svojevrsna inkvizicija; inkvizicijski sud bez suđenja (Ćana, Daniela, Deurić, Mišković,...), glavni izvršitelj (dir. Komljenović) i pomoćni izvršitelji (šefovi katastara), a rade tako da neposlušne koji neće da knjiže sumnjiva zamaljska režimsko-tajkunska rješenja, raspoređuju na niža radna mjesta, raspored u drugu opštinu, disciplniske kazne i sl.

ODGOVORITE
Name

ray

13.07.2016 05:42

Nemogu vjerovati da još nije donio odluku o zaprašivanju komaraca. Kako mu rješiti taj žulj na mozgu? Odma brate lobotomija pa postoperativno zveckanje bukagijama i to je to.

ODGOVORITE
Name

Dragan

13.07.2016 06:32

Dobili svu vlast, ne odgovaraju ni za šta...cepaj po sirotinji.

ODGOVORITE
Name

Dargoeb

13.07.2016 21:36

Gospodo, Propustili ste navesti da je Pravobranilac bio Mika Stojčinović, jedan od najvećih ratnih profitera u RS iz Doboja a član je SDS-a! Dalje je pitanje kako je on dospio na to mesto kad je imao zabranu obavljanja javnih funkcija itd. Sećam ga se iz rata u Glogovici, akcije u 2 noću, stradanja vojnika na vlastitim minama, 3 tenka uništena, akcija otkazana...pa je postao šef policije u Doboju, pa su izdavane lične karte i pasoši kupcima državnog kapitala iz inostranstva da mogu plaćati starom deviznom štednjom i vaučerima...gdje ti je kraj nečoveče!

ODGOVORITE