Bio je premlad da bi se sjećao debakla iz Atine, ali sad želi da Srbiju vrati u vrh!

"Laknulo mi je, iskreno. Laknulo mi je kada je sudija svirao kraj, kada sam video koliko dobro igramo, koliko uživamo na terenu", rekao je heroj srpskog tima.

Košarka 14.07.2016 | 09:15
Bio je premlad da bi se sjećao debakla iz Atine, ali sad želi da Srbiju vrati u vrh!
Posle šest uzbudljivih dana kvalifikacije za Olimpijske igre okončane su apsolutnom pobedom Srbije! Posle nadigravanja Češke u polufinalu Orlovi su razbili i Portoriko sa 108:77, a opet je ključna figura odličnog izdanja srpskih igrača bio Nikola Jokić! Logično, zaslužio je nešto kasnije i titulu najkorisnijeg igrača turnira! 

Toliko puta pominjan u gotovo svim tekstovima ovih dana, ali apsolutno je zaslužio svako slovo, svaku reč i pohvalu. Bio je najvažnija karika u mašineriji Aleksandra Đorđevića, najbolji pojedinac, ostavljao je bez daha svojim potezima, asistencijama i realizacijama i dokazao da je budućnost srpske i svetske košarke.

Pisali smo već da je Srbija jako dugo čekala dan kada će se ponovo naći u društvu najvećih, a da je Nikola Jokić igrač kakav je nedostajao ovom timu. A onda je izašao na teren i pokazao da je najbolji. Upisao je debi kakav se ne pamti.

"Sjajno se osećam. Možda sam malo umoran, možda su mi emocije pale... Završili smo sve, idemo u Rio, pa mi je laknulo kad je došao kraj", rekao je Jokić i u dahu nastavio:

"Laknulo mi je, iskreno. Laknulo mi je kada je sudija svirao kraj, kada sam video koliko dobro igramo, koliko uživamo na terenu. Podigli smo i publiku na noge. Uživali smo mi, navijači, na kraju i treneri sa nama. Igrali smo sjajno, jedni za druge. Mislim da ćemo tako nastaviti. Možda protivnik nije bio zvučno ime, ali važno je da smo mi pokazali da smo tim i da nam nije bitno koliko je protivnik jak, jer mi ćemo da odradimo svoje, do kraja".

U razgovoru sa najboljim mladim srpskim igračem video se šampionski sjaj i plamen koji bukti i koji će dugo goreti. A onda smo se setili kako je Srbije završila poslednje učešće na Olimpijskim igrama. I sada zamislite kako je Nikoli Jokiću, koji je u trenutku kada je zajednica Srbije i Crne Gore razbijena u paramparčad u Atini 2004. imao samo devet godina! Praktično se ni ne seća debakla koji smo tada doživeli, ali kako sam priznaje - spreman je da Srbiju sa svojim saigračima vodi napred. 

"Nisam ni gledao tada naše košarkaše uživo, već samo preko televizije. Ni ne sećam se toliko dobro Olimpijskih igara... ali svakako ćemo u Riju pokušati da damo sve od sebe. Kakav god bude rezultat, biće dobro, ako znamo da smo na terenu uradili sve što je u našoj moći. To će za nas biti dovoljno", skromno je istakao mladi Somborac.

Neizbežno pitanje u trenucima slavlja bilo je vezano za debitantske nastupe u dresu nacionalnog tima, skandranje "MVP, MVP" sa tribina i titulu najkorisnijeg igrača na turniru?

"To je nebitno. Nije to samo moja zasluga. Vidite Bogdana, Tea, Raduljicu... Oni dominiraju u svojim ekipama. Tu je i selektor Đorđević. Ovo je skup neverovatnih igrača. Pomažemo jedni drugima, družimo se, upoznajemo jedni druge. Meni su lično jako pomogli da se ovde uklopim što pre. I siguran sam da će biti sve bolje i bolje".

Skroman, ali veliki majstor! I najsvetlija budućnost košarkaške scene.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar