Hrvatski rasisti vrijeđali "crnčugu"!

Rasistički ispad kada su nepoznati muškarci crncu u Šibeniku poručili da je „crnčuga“ izazvao je veliku buru u tom gradu na obali Jadrana.

Region 11.07.2016 | 19:20
Hrvatski rasisti vrijeđali "crnčugu"!
Kako prenose hrvatski mediji incident se dogodio u nedelju oko 19 časova kada je A. K, dečko devojke iz Šibenika otišao do pekare da kupi hleb.

Trojica muškaraca iz automobila šibenskih registracija nazvala su ga potom „crnčugom“, a onda mu poručili da su oni nacisti, piše ŠibenikIN.

„Momka su mi zaustavila trojica u dvadesetim godinama dok je sam išao do pekare na Baldekinu. Prvo su mu iz auta dobacili da je crnčuga i onda se zaustavili, vratili autom nazad prema njemu i rekli mu da su oni nacisti. Sve to rekli su mu na tečnom hrvatskom, jer naravno da ne znaju engleski. Bilo je još pretnji, ali on nije razumeo što su mu rekli“, navodi devojka napadnutog momka.

On je, kako se navodi, do pre nekoliko godina igrao košarku u Hrvatskoj. Htela je, kaže, zvati policiju, ali dečko ju je sprečio jer ne želi dalje probleme.

„Ovo je sramota. Mene je strah da on, čovek od 30 godina ide sada sam po gradu. Bilo je još toga, preksinoć se grupica malih huligana u Kauflandu rugala na naš račun, ali sam uspela zapričati dečka da ne shvati da govore o nama“, kaže devojka.

Osim toga, navodi i da su zgroženi svakodnevnim uvredama koje primaju na račun njegove boje kože.

„Tužna sam jer je to moj grad, ali me je baš sram. Ljudi su užasni. Dok je igrao u Hrvatskoj mislila sam da u sportu nisu svesni rasizma, nego ga čisto koriste da bi našli neku uvredu za igrače druge ekipe, ali ovo dok je sam na ulici nije ništa drugo nego govor mržnje“, zaključuje ona.

Izvor: B92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

#

11.07.2016 17:55

Ko čačka mečku, obično je i iščačka.

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

11.07.2016 21:22

Kada hrvatski huligani napadaju zbog crne boje koze tvoga "decka" ti se ljutis i protestujes jer si licno uvredjena, ali kada tvoji sugradjani napadaju tvoje susjede SRBe tada cutis kao zalivena! DVA mjerila as istu stvar i problem nemogu da postoje!

Name

Nije joj lako

11.07.2016 23:32

Ja u EU dajem garancije za Crnce da nisu lopovi. Treba im to od nekog Bijela. Da kažem iskreno sve se na tom završava te ne nam kako je to sa živiš s nekim. Rasizam je svugdje prisutan. Što se tiče Srba, oni imaju potresnu i storija u RH jer Hrvati nisu nikad bili primorani da priznaju genocid i da je Čovjek umro u crkvi u Glina od Hrvatske i Hilme Berberovica.

ODGOVORITE