EP: Tuka ljut, probudila ga doping kontrola!

"Buđenje ujutro u 7 sati, ponovo doping kontrola, uzorak krvi i uzorak urina! A samo četiri dana prije imao sam doping kontrolu i to dupli uzorak krvi! Izvađeno mi je ukupno šest epruveta krvi u četiri, pet dana! Da to nije malo previše"?!

Ostali sportovi 10.07.2016 | 17:45
EP: Tuka ljut, probudila ga doping kontrola!
Amel Tuka večeras će trčati na 800 metara u finalu Evropskog prvenstva u Amsterdamu, ali nedjelja nije dobro počela za najboljeg bh. atletičara.

Doping kontrola zakucala mu je na vrata u sedam sati ujutro, što je izuzetno naljutilo Tuku, pa je na svom Facebook profilu "opleo" po "budilniku".

"Buđenje ujutro u 7 sati, ponovo doping kontrola, uzorak krvi i uzorak urina! A samo četiri dana prije imao sam doping kontrolu i to dupli uzorak krvi! Izvađeno mi je ukupno šest epruveta krvi u četiri, pet dana! Da to nije malo previše? U potpunosti podržavam doping kontrole, ali što je previše, previše je! I to na dan finala!", napisao je Tuka.

Evropsko prvenstvo koje se održava u glavnom gradu Holandije Amsterdamu odlično će poslužiti i kao priprema za ono što Tuku očekuje ovog ljeta, a to je nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, gdje se mnogo očekuje od bh. reprezentativca.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Miladin

10.07.2016 19:30

Moj prijatelju,nemogu oni podnijeti da im balkanci uzimaju medalje. Pa na sve nacine vrse prepade.

ODGOVORITE