EURO - Grizman oprezan: Imamo još jednu utakmicu do cilja!

Junak Francuske skroman posle dva gola u polufinalu: "Bila je to pobeda tima".

Fudbal 09.07.2016 | 12:30
EURO - Grizman oprezan: Imamo još jednu utakmicu do cilja!
Finale Evropskog prvenstva 2016. igraće Francuska i Portugal, a najveće zasluge za to što će se domaća selekcija boriti za trofej pripadaju Antoanu Grizmanu.

Napadač "trikolora" i Atletiko Madrida sa dva gola je eliminisao Nemačku u polufinalu (2:0).

"Bila je to pobeda tima. Zasluge pripadaju celoj grupi", skroman je bio posle utakmice trenutno vodeći strelac turnira sa šest golova u isto toliko utakmica.

"Prezadovoljan sam! Znali smo da će biti teško i zato smo igrali čvrsto u dobrnai. Naš golman je bio sjajan", dodao je Grizman.

Prvi pogodak 25-godišnji napadač dao je iz penala, a drugi posle kratko odbijene lopte nemačkog golmana Manuela Nojera na centaršut Pola Pogbe sa leve strane.

"Promašio sam penal u finalu Lige šampiona (u porazu Atletika od Real Madrida) i zaista mi je bilo bitno da ovaj put pogodim. Mnogo sam želeo da šutiram i drago mi je da sam to učinio precizno. Što se tiče drugog gola, ispratio sam akciju u nadi da će golman pogrešiti. Bio sam oduševljen kada mi je lopta pala pravo na nogu", prisetio se Francuz.

Finale će se igrati 10. jula u Parizu, a rival domaćoj selekciji biće Portugal.

"Ostala nam je još jedna utakmica do cilja, do ostvarenja sna. Presrećni smo zbog mogućnosti da se borimo za trofej. Odmah ćemo početi da se spremamo za tu utakmicu. Šanse su 50:50 odsto. Ne smemo da poletimo, moramo da ostanemo oprezni, jer neće biti lako", upozorio je Grizman.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar