Piksi ćerki kupio sliku od 10.000 dolara

Legendarni fudbaler Dragan Stojković Piksi kupio je mlađoj ćerki sliku „Plodnost 3“ Kita Haringa, jednog od najskupljih svetskih slikara 20. veka, čija platna dostižu cenu i do tri miliona dolara.

Zabava 08.07.2016 | 08:59
Piksi ćerki kupio sliku od 10.000 dolara
Mlada Anja nije mogla da sakrije oduševljenje pa je postavila fotografiju slike Kita Haringa „Plodnost 3“, koja visi na zidu njenog luksuznog stana u Londonu, uz oduševljen komentar:

 - Da li ja sanjam??? Hvala, mama i tata!!!

Mlađa ćerka fudbalske legende i bivšeg igrača Crvene zvezde Dragana Stojkovića Piksija, verila se početkom maja ove godine i tom prilikom otkrila da je trudna i da čeka ćerku.

Nekoliko dana posle veridbe s francuskim automobilistom Ugom Valentijem, Anja je otkrila da je na poklon od svojih roditelja dobila sliku respektabilnih razmera jednog od najpoznatijih i najskupljih slikara na svetu Kita Haringa.

Čuveni američki umetnik je slavu stekao slikajući grafite po njujorškom metrou, i za života mu je cena porasla do neslućenih granica, a posle njegove smrti 1990. godine samo je nastavila da raste.

Neke od njegovih slika na aukcijama su poslednjih godina dostizale cenu od tri miliona dolara, a prosečna cena onoga što može da se nađe na umetničkom tržištu ne silazi ispod 500.000 dolara.

Anja je živela je u Parizu, a školovala se u Londonu i Njujorku na prestižnim modnim školama, gde je i upoznala zgodnog Francuza Valentea. Ljubav traje nekoliko godina i sada je krunisana veridbom. Mladi par najavio je svadbu za sledeću godinu.

Blic
foto: privatna arhiva

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Realno

08.07.2016 10:50

Džaba im sve kad su bijede u duši. Sve koje se udaju za drugu vjeru su jadnice.

ODGOVORITE