Пикси ћерки купио слику од 10.000 долара

Легендарни фудбалер Драган Стојковић Пикси купио је млађој ћерки слику „Плодност 3“ Кита Харинга, једног од најскупљих светских сликара 20. века, чија платна достижу цену и до три милиона долара.

Забава 08.07.2016 | 08:59
Пикси ћерки купио слику од 10.000 долара
Млада Ања није могла да сакрије одушевљење па је поставила фотографију слике Кита Харинга „Плодност 3“, која виси на зиду њеног луксузног стана у Лондону, уз одушевљен коментар:

 - Да ли ја сањам??? Хвала, мама и тата!!!

Млађа ћерка фудбалске легенде и бившег играча Црвене звезде Драгана Стојковића Пиксија, верила се почетком маја ове године и том приликом открила да је трудна и да чека ћерку.

Неколико дана после веридбе с француским аутомобилистом Угом Валентијем, Ања је открила да је на поклон од својих родитеља добила слику респектабилних размера једног од најпознатијих и најскупљих сликара на свету Кита Харинга.

Чувени амерички уметник је славу стекао сликајући графите по њујоршком метроу, и за живота му је цена порасла до неслућених граница, а после његове смрти 1990. године само је наставила да расте.

Неке од његових слика на аукцијама су последњих година достизале цену од три милиона долара, а просечна цена онога што може да се нађе на уметничком тржишту не силази испод 500.000 долара.

Ања је живела је у Паризу, а школовала се у Лондону и Њујорку на престижним модним школама, где је и упознала згодног Француза Валентеа. Љубав траје неколико година и сада је крунисана веридбом. Млади пар најавио је свадбу за следећу годину.

Блиц
фото: приватна архива

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Реално

08.07.2016 10:50

Џаба им све кад су биједе у души. Све које се удају за другу вјеру су јаднице.

ОДГОВОРИТЕ