Panika u Tuzli: Prostitutka imala HIV

Nakon što je otkriveno da je preminula prostitutka sa Petlje Šićki Brod bila zaražena HIV-om, u Tuzli je zavladala panika.

Bosna i Hercegovina 02.07.2016 | 07:47
Panika u Tuzli: Prostitutka imala HIV
Djevojka je bila registrovani narkoman, a u blizini petlje Šićki Brod u ulazu u Tuzlu radila je kao "prodavačica ljubavi". Ona je umrla početkom maja, a ovaj slučaj je tek sada procurio u javnost, pišu "Nezavisne novine".

Policiju je nazvala vlasnica kuće u kojoj je stanovala djevojka. Kuća se nalazi u blizini petlje Šićki Brod, a vlasnica je našla tijelo žene u besvjesnom stanju i pozvala policiju.

"Sedmog maja vlasnica je nazvala Službu hitne medicinske pomoći i prijavila da se žena koja je tu stanovala nalazi u besvjesnom stanju. Nakon što je Hitna odvezla ženu na UKC, dan poslije je preminula. Sačinjen je izvještaj i dalje aktivnosti je preuzelo Kantonalno tužilaštvo Tuzla", kazao je Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Prostitutka zarazila šestoricu dečaka u Beogradu!?
Žena je bila zaražena HIV-om, hepatitisom C, najgorim oblikom, a imala je i cirozu jetre. Petlja Šićki Brod je opšte poznato mjesto gdje se vrši ilegalna prostitucija jer se radi o izuzetno prometnoj saobraćajnici. U blizini petlje se nalazi stari i napušteni objekat gdje su žene često u nehigijenskim uslovima prodavale svoje tijelo.

U septembru 2014. godine Nihad Duraković (54) iz Tuzle uhapšen je zbog sumnje da je podvodio žene na prostituciju i nabavljao drogu.

Duraković je u blizini petlje Šićki Brod na zapadnom ulazu u Tuzlu navodio tri žene na prostituciju, a jedna od njih je bila i njegova nevjenčana supruga.

Tuzlanski slučaj mrtve prostitutke podsjeća na slučaj ukrajinske prostitutke Elene Popik (21), koja je u Mostaru, od posljedica side, sifilisa i hepatitisa, preminula u novembru 2004. godine.

Izvor: Mondo.ba
 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Zuzu

02.07.2016 07:00

Stvarno mi nije zao ni jednog muskarca kog je zarazila sidom

ODGOVORITE
Name

Re zuzu

02.07.2016 09:32

Nije ti žao ni jednog muškarca a jel ti žao žena? Ti si stvarno bolesna osoba! Taj Nihad Duraković je poznati kriminalac koji žene podvodi i tjera na prostituciju . Žene moraju to da rade i s vremenom se zaraze tom opakom bolesti.

Name

maja

02.07.2016 10:52

A otkud znate da jw zarazila pet djecaka iz bg

ODGOVORITE
Name

Re

02.07.2016 12:44

Pisale novine svuda je po netu ta informacija vec danima se vrti za tu iz srbije

Name

zitto

02.07.2016 12:36

Policija jede ćevape , prostitutke " ordiniraju " na Šićkom i ubijaju sebe i ostali svijet , demokratija , valjda tako treba !

ODGOVORITE
Name

bn

02.07.2016 17:33

Kakva glupost radila na Sickom mostu to je ulaz u Tuzlu a zarazila pet beogradjana da nije pola Tuzle sada zarazeno cuvajte se tuzlanke svojih muzeva ne spavajte sa njima

ODGOVORITE