Preminula kraljica noći zaražena HIV-om

Djevojka je bila registrovani narkoman, a u blizini petlje Šićki Brod u ulazu u Tuzlu radila je kao "prodavačica ljubavi".

Bosna i Hercegovina 01.07.2016 | 22:00
Preminula kraljica noći zaražena HIV-om
Ona je umrla početkom maja, a ovaj slučaj je tek sada procurio u javnost. Policiju je nazvala vlasnica kuće u kojoj je stanovala djevojka. Kuća se nalazi u blizini petlje Šićki Brod, a vlasnica je našla tijelo žene u besvjesnom stanju i pozvala policiju.

"Sedmog maja vlasnica je nazvala Službu hitne medicinske pomoći i prijavila da se žena koja je tu stanovala nalazi u besvjesnom stanju. Nakon što je Hitna odvezla ženu na UKC, dan poslije je preminula. Sačinjen je izvještaj i dalje aktivnosti je preuzelo Kantonalno tužilaštvo Tuzla", kazao je Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Žena je bila zaražena HIV-om, hepatitisom C, najgorim oblikom, a imala je i cirozu jetre. Petlja Šićki Brod je opšte poznato mjesto gdje se vrši ilegalna prostitucija jer se radi o izuzetno prometnoj saobraćajnici. U blizini petlje se nalazi stari i napušteni objekat gdje su žene često u nehigijenskim uslovima prodavale svoje tijelo.

U septembru 2014. godine Nihad Duraković (54) iz Tuzle uhapšen je zbog sumnje da je podvodio žene na prostituciju i nabavljao drogu.

Duraković je u blizini petlje Šićki Brod na zapadnom ulazu u Tuzlu navodio tri žene na prostituciju, a jedna od njih je bila i njegova nevjenčana supruga. Tuzlanski slučaj mrtve prostitutke podsjeća na slučaj ukrajinske prostitutke Elene Popik (21), koja je u Mostaru, od posljedica side, sifilisa i hepatitisa, preminula u novembru 2004. godine.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

ljubo

01.07.2016 20:16

e ,muskarcine ,budite spremni ,za najgore ...kolko vas je zaplatilo....pa sad udrite po vasim zenama ....

ODGOVORITE
Name

labud

01.07.2016 20:28

...a zene po svalerima, svaleri po svojim zenama, one opet po svalerima i tako u krug pa ko prezivi pricat ce. ;)

Name

nn

01.07.2016 20:35

Re Ljubo: Nije im ni lako. Nek im je Bog u pomoći samo.....

Name

Mihailo Mikic

01.07.2016 22:39

NEBRINITE! Razvoj bolesti - SIDE traje od pet godina i navise, a poslije toga za mnoge i onako dodje vreme umiranja. NE UMIRE SE OD SIDE ILI EJCA VEC OD PREHLADE I DRUGI BOLESTI. ZATO ZIVITE PO ZAKONU BIZIJEM I NEBOJTE SE TADA SIDE NITI SMRTI!

Name

yugosloven

01.07.2016 20:44

NEKA JOJ JE LAKA ZEMLJA BILA JE POSTENA NIJE POVECAVALA AKCIZE NA ULUGE

ODGOVORITE
Name

Re jugosloven

02.07.2016 07:03

Ti si sigurno jedan od musterija pa nek ti je sa srecom ta akciza