Slavni Britanci razočarani Brexitom

Slavni Britanci razočarani su izborom stanovnika Velike Britanije koji su na jučerašnjem referendumu podržali izlazak ove zemlje iz Evropske unije.

Svijet 25.06.2016 | 09:00
Slavni Britanci razočarani Brexitom
J. K. Rowling, britanska književnica znana po svojoj fantastičnoj seriji romana Harry Potter, napisala je da će sada Škotska tražiti nezavisnost dodajući da će britanski premijer David Cameron ostati upamćen kao političar koji je rasturio dvije unije, a što se nije moralo desiti.

Britanski model Alexa Chung napisala je niz sočnih psovki u povodu odluke o izlasku Velike Britanije iz EU. Ništa manje emotivnu reakciju nije imala ni pop zvijezda Lilly Allen koji je uz psovke istakla da će Cameron ostati upamćen kao jedan od najgorih premijera u istoriji.

Engleski glumac, komičar, pisac i muzičar Hugh Laurie dotakao se uticaja pada vrijednosti funte na ljubitelje fudbala, a koji putuju Evropom zbog Evropskog prvenstva. On je upozorio da je "prva pukotina u malteru" to što će engleski navijači plaćati 25 funti za flašu piva već u ponedjeljak.

Britanski profesionalni igrač snookera Ronnie O'Sullivan kazao je kako je vrijeme za napuštanje UK-a.

"Mislim da se ovo mjesto raspada po šavovima. Možda se preselim u Njemačku", napisao je O'Sullivan.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

punca

25.06.2016 08:05

Tschüs EU- geh mit Gott- U politiki nista NIJE slucajno. 23..6.2016 Razpad EU je bil izplaniran , 23.6.1991 Raspad Jugoslavije je bio Unaprijed isplaniran...

ODGOVORITE
Name

boro

25.06.2016 15:04

Austrija je takođe zrela i gubi mnogo sa EU politikom

Name

Imam osip od ovakvih

25.06.2016 13:13

Jesu slavni, nikad čuo za njih. Lupetaju.

ODGOVORITE