O popisu po završetku redovne sjednice

Predsjedavajući Predstavničkog vijeća parlamenta BiH Mladen Bosić saopštio je da je Prošireni kolegijum Predstavničkog vijeća danas u Sarajevu donio odluku da po završetku sutrašnje redovne sjednice ovog vijeća bude nastavljena hitna sjednica posvećena popisu stanovništva u BiH.

Republika Srpska 14.06.2016 | 15:26
O popisu po završetku redovne sjednice
Navodeći da je Savjet ministara BiH danas razmatrao informaciju o popisu stanovništva, Bosić je izrazio nadu da će poslanici imati dovoljno vremena da do nastavka hitne sjednice razmotre materijale koje parlamentu treba da dostavi Savjet ministara BiH.

"Ukoliko redovna sjednica ne bude završena u dogledno vrijeme, hitna će biti nastavljena sutradan, u četvrtak", precizirao je Bosić.

Komentarišući izjavu direktora Agencije za statistiku BiH Velimira Jukića da na današnjoj sjednici Savjeta ministara niko od njega nije tražio da povuče svoju odluku o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva, Bosić je rekao da od Jukića svi danima traže da povuče odluku, ali da očigledno čovjek nema namjeru da to uradi.

Hitna sjednica Predstavničkog vijeća posvećena popisu stanovništva počela je 30. maja, ali je prekinuta kako bi od Savjeta ministara bila dobijena informacija o aktivnostima na obradi rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine.

Sjednica je sazvana na zahtjev poslanika SNSD-a nakon što je Jukić, bez saglasnosti entiteta, donio navedenu odluku.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

pitam se

14.06.2016 14:12

Bas me zanima ko konkretno su ti 'svi' za koje Bosic kaze da danima traze povlacenje odluke. Nesta ne bih rekao da su to Hrvati ili bosnjaci

ODGOVORITE
Name

Zakon

14.06.2016 14:37

Zašto bi je povlačio, pa sve je urađeno po zakonu, čemu sada tolika frka, gdje ste ranije bili, ja sam gladan, nemam posla, krajnje je vrijeme da bi ste svi vi i iz pozicije i opozicije počeli jednom baviti ekonomskim problemima. Baš me briga koliko će biti Srba, Hrvata i Bošnjaka, a gdje su ostali Romi, Jevreji, i dalje da ne nabrajam, ja sam kao Srbin diskriminiran u Federaciji BiH, a svaki nesrbin je takođe diskriminiran u Republici Srpskoj, pa u kakvoj mi to državi živimo, Daytonskoj, j..o je ja.

ODGOVORITE
Name

Kiki

14.06.2016 22:34

Ma objavite to s.anje ,nemoj te se vise blamirat. Sad ce svakako novi popis 2023.

ODGOVORITE
Name

lijan

15.06.2016 15:08

Bosicu sta bi sa jeftinijim uslugama mtela!?!?!? Ako nije skuplje jeftinije nije!?!?!

ODGOVORITE