Vukanović najavio tužbu protiv CIK-a

Nebojša Vukanović, predsjednik Pokreta  „Za pravdu i red“ najavio je tužbu protiv Centralne izborne komisije i Apalacionog suda BiH, zbog kako kaže sramne I skandalolzne  odluke da tom političkom subjektu ne dozvoli izlazak na lokalne izbore.

Republika Srpska 12.06.2016 | 13:40
Vukanović najavio tužbu protiv CIK-a

Nebojša Vukanović i članovi Pokreta “Za pravdu i red” smatraju da im je CIK svojom odlukom o zabrani izlaska na izbore uskratio osnovna ljudska prava i da su građani drugog reda zbog čega su, simbolično sa žutim trakama oku ruku poručili da će bez obzira na takav stav CIK-a i Apalacionog suda pronaći način da se nađu na listima nekih drugih stranaka. Sam Vukanović neće se kandidovati, ali će kako kaže voditi mnogo žešću kampanju.

Vukanović je ponovio da je CIK u nekoliko navrata prije negativnog rješenja potvrdio da Pokret “Za pravdu i red ima sve uredne papire, da je i trebinjski Osnovni sud dostavio validnu potvrdu o registraciji, ali da to u Apaleacionom sudu BiH nisu uvažili iz samo njima poznatih razloga.

Vukanović kaže da je razgovarao sa nekim strankama, da to nisu ni SDS ni PDP, ali da ime jednostvano ne smije reći jer pretpostavlja da bi CIK i tu stranku eliminisao iz lokalnih izbora.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Jeremija

12.06.2016 11:48

Pa eto sad ko ne razumije zasto ce se Bosna raspasti ima dovoljno razloga da otvori oci.Sta je to RS kad evo postoji Centralna izborna komisija,ona ti odredi ne mozes na izbore i sta sad..Imas li RS ?nemas nista imas centralnu.A popis?Opet imas Centralnu,tj.nemas nista.Zato ce biti Referenduma i niko ga nece kociti.Niko od Srba se nije borio za BiH,nego za Republiku Srpsku u BiH.

ODGOVORITE
Name

flix

12.06.2016 12:57

Samo referendum i nek rade sta hoce a nek puste nas da o nama samima odlucujemo.

Name

Jeremija ne lupaj

12.06.2016 16:03

Upravo ovu opstrukciju sprovodi Bajina banda koju jee uglavio u Izbornu komisiju, kao i u ostale institucije na drzavnom nivou kao sto su Sud i Tuzilastvo BiH, zato se i istrage kreccu brzinom puza!

Name

Лија

12.06.2016 12:02

Човјек је тврдоглаво упоран да убиједи јавност да он, ето нешто значи.

ODGOVORITE
Name

Trebinjac

12.06.2016 17:10

Vukanovicu stigao je Suvara !!!!

ODGOVORITE