Drumski razbojnici haraju Trebevićem

U Sarajevu su u petak naveče zabilježena dva razbojništva, jedno na Trebeviću, a drugo u Ljubljanskoj ulici.

Bosna i Hercegovina 11.06.2016 | 11:18
Drumski razbojnici haraju Trebevićem

Oko 21 sat na lokalitetu bob-staze na Trebeviću u opštini Stari Grad Sarajevo, došlo je do drumskog razbojništva nad dvije osobe putničkog vozila.

Naime, tri nepoznate osobe su uz prijetnju vatrenim oružjem zaustavili sivu "škodu oktaviju" vlasništva M. A. iz Sarajeva, registarskih oznaka A61-E-483. U vozilu su se nalazile osobe inicijala M.H. i P.S., od kojih je otuđen automobil i tašna sa ličnim dokumentima i mobitelom.

O navedenom slučaju obavješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilastva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršilaca, saopšteno je iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Istog dana, oko 21:30 sati u ulici Ljubljanska u Novom Sarajevu došlo je do razbojništva nad radnicima (Dž.E. i A.M.) benzinske pumpe "Energopetrol". Tri osobe naoružane pištoljem i automatskom puškom otuđili su neutvrđenu sumu novca i neutvrđenu količinu cigareta.

Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo saopšteno je kako je o navedenom slučaju obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilastva, a da su uviđaj izvršile ekipe MUP-a KS. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Izvor: Klix

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

I.sarajevo

11.06.2016 10:24

Cetri mladica idu s Trebevica u novoj oktaviji

ODGOVORITE
Name

boro

11.06.2016 10:35

To momci polažu prijemni , Dodik raspisao konkurs za mlade talentovane specijalce

ODGOVORITE
Name

Џалалабад

11.06.2016 11:19

Стање редовно.

ODGOVORITE
Name

Џалалабад

12.06.2016 11:39

''SARAJEVO: Razbojništvo u prodavnici "Rašmer" Стање редовно. Сваки дан у просјеку по два разбојништва.

ODGOVORITE