Zbog silovanje kćerke 15 i po godina robije

Kantonalni sud u Bihaću osudio je na 15 godina i šest mjeseci zatvora S.K. (49) iz ovog grada, oca koji je godinama silovao svoju maloljetnu ćerku.

Bosna i Hercegovina 09.06.2016 | 14:40
Zbog silovanje kćerke 15 i po godina robije

Kako je saopšteno iz Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona osuđen je nepravosnažno za krivična djela polnog odnosa sa djetetom i iskorištavanja maloljetnika radi pornografije.

Slučaj je razotkriven u maju prošle godine kada je i uhapšen u Domu zdravlja u Bihaću, gdje je radio kao laborant.

Kćerka je silovana od svoje šeste do 16 godine a nije ga smjela prijaviti jer je prijetio da će je, ako nekome kaže, pretući i ubiti.

Podsjećamo, Okružni sud u Doboju u martu ove godine osudio je oca i sina iz Dervente zbog silovanja svoje kćerke odnosno sestre, a koja je sa bratom začela i rodila dijete. Otac je osuđen na pet godina zatvora, a brat na tri godine zatvora.

(Nezavisne novine)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Topao pozdrav rodnom Bihacu!

09.06.2016 14:08

Svaka vam cast na osudi. Ja sam davno otisla, ali se sjecam slucajeva koji su se sapatom pronosili. SFRJ je drhtala da procesuira Muslimane za tu stvar. Ubistva, politika to he bilo to sto bi Zakon dotakao. Sjecam se da de Hasan Z. doveo curicu od nepunih 12 godina i snjom dobio masu djece uporedo s vjencanom zenom. Svi su to znali i pravili i sutali.

ODGOVORITE