U Ljubuškom pala četiri dilera drogom

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH uhapsili su jutros na području Ljubuškog četiri lica zbog naovlaštenog prometa kokaina iz Hrvatske i Njemačke u BiH.

Bosna i Hercegovina 18.05.2016 | 15:00
U Ljubuškom pala četiri dilera drogom

U akciji kodnog naziva "Ostrvo" uhapšena su tri državljana BiH čiji su inicijali D.V, Z.P. i A.B. i državljanin Albanije čiji su inicijali R.K, saopšteno je iz Sipe.

Oni se sumnjiče da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe vršili neovlašteni promet kokaina iz Hrvatske i Njemačke u BiH s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Drogu su u količinama od pet do 100 grama dalje distribuisali krajnjim preprodavcima i konzumentima na području Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona.

U okviru današnje akcije pretreseni su objekti na tri lokacije na području Ljubuškog, tokom kojih su pronađeni i privremeno oduzeti mobilni telefoni, SIM kartice, pakovanje bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na kokain i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Uhapšeni će biti privedeni u službene prostorije Sipe, gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će postupajući tužilac Tužilaštva BiH odlučiti o njihovom daljem statusu.

Više lica pozvano je u službene prostorije Sipe i MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona, gdje će biti saslušani u svojstvu svjedoka.

Ove aktivnosti realizovane su po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, uz podršku policijskih službenika MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i Granične policije BiH.

Izvor: SRNA

Komentari / 0

Ostavite komentar