Otkriveno: Zna se ko stoji iza Jokanovih dolazaka u Makabi i Fulam!

Dobro obavljen posao u Izraelu ponovo vratio za Englesku, ali za odlazak srpskog stratega u Tel Avim u velikoj meri zaslužan bivši trener Evertona Roberto Martinez.

Fudbal 25.05.2016 | 08:40
Otkriveno: Zna se ko stoji iza Jokanovih dolazaka u Makabi i Fulam!

Dobra preporuka se daleko čuje, a dve baš dobre imao je Slaviša Jokanović, koje su mu u dobroj meri pomogle da dobije poverenje u Makabiju i Filamu. Za njih je direktno bio odgovoran doskorašnji trener Evertona Roberto Martinez, koji izuzetno ceni ono što radi srpski stručnjak.

Upravo je španski strateg preporučio Jokanovića tehničkom direktoru velikana iz Tel Aviva Đordiju Krojfu, koji je dugo tražio za pravim rešenjem, a onda je dobio stratega, koji je njegov tim na veliko iznenađenje uveo u Ligu šampiona, izbacivši favorizovani Bazel u plej-ofu.

Dobar posao u Izraelu, baš kao i onaj koji je radio prošle godine u Votfordu, naterali su čelnike Fulama da Jokanovića dovedu na Krejven Kotidž, a on ih je potom sačuvao u Čempionšipu.

"Lično ne znam Roberta, ali znam za njihovu povezanost, jer sam radio sa Đordijem. Znam da Martinez ima dobro mišljenje o mom radu i šta sam sezonu ranije uradio u Votfordu", rekao je Slaviša Jokanović.

Martinez i Đordi Krojf imaju komovske veze, pošto je Španac krstio jedno dete nekadašnjeg holandskog fudbalera, inače sina legendarnog Johana Krojfa.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar