Zaključen najbizarniji transfer leta - Ćorluka u Bajernu?!

Sportske novosti navode da samo formalnosti dele visokog defanzivca od selidbe u Minhen.

Fudbal 22.05.2016 | 08:00
Zaključen najbizarniji transfer leta - Ćorluka u Bajernu?!

Da je loš fudbaler - nije. Naprotiv. Ali nije baš ni igrač vrhunske klase. Međutim, Vedran Ćorluka će po svemu sudeći dobiti priliku da zaigra za vrhunski klub. Prema navodima nemačkih medija, ali i hrvatskih Sportskih novosti u glasinama da se Bajern interesuje za 30-godišnjeg štopera ne samo da ima dima, već je posao skoro pa završen.

Spekuliše se da će transfer štopera moskovske Lokomotive, ranije igrača Dinama, Mančester Sitija i Bajera iz Leverkuzena, biti vredan oko 7.000.000 evra. Ako nešto u danima pred nama ne krene po zlu. Naravno, u konkurenciji Matsa Humelsa i Džeroma Boatenga teško da će za Ćorluku biti mesta u prvoj postavi Bavaraca, osim ako Karlo Ančeloti ne odluči da zaigra sa tri štopera, ali to je malo verovatno. Pre će biti da je Ćorluka u planu kako bi zakrpio ruku koja će nastati verovatnim odlaskom Mehdija Benatije.

Bilo kako, čudesna šansa za Ćorluku, posebno imajući u vidu da mu je već 30 godina. Pa i to da baš ne spada u top štopere. Ali u Minhenu su imali dobra iskustva sa Hrvatima - Danijel Pranjić i pre svega Ivica Olić i Mario Mandžukić ostavili su odličan utisak na Alijan areni i otvorili vrata i drugim zemljacima.

Podsetimo, još zimus se spekulisalo da je Ćorluka zanimljiv nemačkom gigantu, ali se Hrvat nije usudio zbog već najavljenog odlaska Pepa Gvardiole. Izgleda, ipak, da i Ančeloti ima visoko mišljenje o 1,92 metara visokom štoperu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar