Aleks Marić: Partizan? Nikad ne reci nikad!

Australijski centar trenutno je u Španiji, a još ne zna gde će igrati sledeće sezone.

Košarka 17.05.2016 | 16:20
Aleks Marić: Partizan? Nikad ne reci nikad!

Posle završetka regularnog dela ABA lige jedan od najboljih košarkaša Budućnosti, centar Aleks Marić, napustio je Podgoricu u prešao u španski klub Obradoiro.

Bivši igrač Partizana za Mozzart Sport ističe da je njegova ekipa zabeležila vrednu pobedu u borbi za opstanak.
“Nakon produžetka (77:77) savladali smo Bilbao (93:89) i sad smo blizu opstanka u ACB ligi. Do kraja trke ostale su još tri utakmice protiv Tenerifa, Andore i Unikahe. Mislim da smo u prednosti nad Estudijantesom, koji je ispod nas, i da ćemo sačuvati rang”, kaže za naš portal Marić.

Da li će se po završetku lige završiti i vaša misija u Španiji?
“Stvarno ne znam, moj agent je Miško Ražnatović i sve je u njegovim rukama”.

Koliko pratite zbivanja u bivšim klubovima?
“Sve pratim, evo Budućnost je poražena u trećoj utakmici crnogorskog finala plej-ofa. Teško je tri puta uzastopno dobiti jednog rivala, uz to Mornar ima kvalitet. Ipak, i pored toga što su Podgoričani oslabljeni verujem da će doći do desete titule”.

Tu je i Partizan koji je u novu Superligu počeo ubedljivim trijumfom?
“Da, pobedili su Borac. Krenuli su dobro, očigledno da im je pauza prijala i da su sa trenerom Aleksandrom Džikićem uigrali sve akcije. Biće interesantna Superliga, uz kvalitetne Zvezdu i Megu, ali nadam se i verujem da će Partizan stići do nove titule”.

Prošle godine pominjala se mogućnost da Marić opet obuče dres Partizana, ali nije došlo do realizacije. Ipak, australijski centar ne odbacuje tu mogućnost.
“Nikad ne reci nikad, nisam mlad, ali ni suviše star. Videćemo šta nam nosi vreme”.

Sledećeg vikenda znaćemo ko je novi prvak Evrope. U polufinalu Fajnal-fora sastaju se Fenerbahče i Laboral, odnosno CSKA i Lokomotiva?
“Da, baš moćan Fajnal-for. Sve četiri ekipe su zaslužile da se nađu u Berlinu. Očekujem u finalu Fener i CSKA. Dok sam igrao za Panatinaikos imao sam zadovoljstvo da treniram sa obojicom. Obradović je veliki radnik i izuzetan poznavalac košarke. Dimitris je imao od koga i šta da nauči, pre svega i on je veliki radnik. Ipak, prednost dajem učitelju i mom bivšem saigraču Janu Veselom koga ne smem da ne pomenem”.

Gde će vas put voditi po završetku sezone i kad vas možemo očekivati u Srbiji?
“Idem u Australiju, tamo ću da se odmaram, ali i da treniram. U planu je dolazak u Beograd, međutim, puno toga zavisi od mog menadžera Miška Ražnatovića i njegovih ideja”, zaključio je Marić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar