Banjalučani drogu šalju poštom?!

Carinski službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskom referatu Pošta Banjaluka otkrili su skrivenu drogu u jednom paketu.

Republika Srpska 25.04.2016 | 16:44
Banjalučani drogu šalju poštom?!

Carinski službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskom referatu Pošta Banjaluka otkrili su skrivenu drogu u jednom paketu - rekao nam je Ratko Kovalević, portparol UIO BiH.

Na pošiljci je pisalo da se radi o poklonu, a pregledom utvrđeno je da se u njoj nalazi DVD film, a u omotu DVD-a skrivena četiri mala pakovanja.

 

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Direkt

25.04.2016 15:15

Prvi put čujem da neko preko pošte naručuje drogu. Koji biser, pa svi znaju da sve Pošte ovoga svijeta (uključujući i ovu našu), od 2001, a neke u svijetu i otprije, imaju skenere koji detektuju eksploziv, antraks, drogu, radijaciju, otrove, sve živo. Sve pošiljke, bile one sumnjive ili ne, prolaze kroz bezbjednosnu povjeru i to na način da se sam sadržaj ne otvara, već skenira uspomoću specijalnih skenera koji detektuju metale, hemijske supstance, nivo zračenja itd. Pošiljka se otvara kasnije ukoliko je riječ o nedozvoljenoj robi, ukoliko nije, ukoliko je riječ o običnoj pošiljci i onda se ide na skeniranje, ali bez otvaranja u tom slučaju.

ODGOVORITE