Doboj: Obrt u slučaju čedomorstva!

Istraga o ubistvu dveju beba kojima je presudila rođena baba Vojkana Bogojević, iz Trnjana kod Doboja, biće proširena i na Milivoja Bogojevića, dedu nesrećnih beba i oca mentalno zaostale Sanje. Milivoje će, kako kažu u dobojskom tužilaštvu, biti podvrgnut DNK analizi kako bi se utvrdilo da li je on otac jedne od ubijenih beba.

Republika Srpska 24.03.2016 | 22:15
Doboj: Obrt u slučaju čedomorstva!

Ranije je DNK analizom, koja je urađena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjaluci, utvrđeno da je otac jedne bebe jedan od trojice osumnjičenih za obljubu nemoćne Sanje. To su, otkriveno je, Vid Janković, Žarko Cvijetić i Rade Bogojević. Ali DNK druge bebe nije se poklopio ni sa jednim od njih. Tada je policiji postalo jasno da Sanja nije imala odnos samo s njima trojicom, već da je "u igri" bio još neko.

"Na osnovu rezultata DNK analize i svih drugih materijalnih dokaza, odlučiće se o daljem toku postupka, a sve u cilju donošenja konačne tužilačke odluke u ovom predmetu", navode u dobojskom Okružnom tužilaštvu.

Podsećamo, ubistva novorođenčadi otkrivena su u januaru, kad je policija uhapsila četvoro osumnjičenih, dok je Sanja smeštena u Sigurnu kuću. Na imanju Bogojevića do sada su ekshumirani posmrtni ostaci dvoje novorođenčadi, dok kosti treće bebe nisu otkrivene ni posle potrage. Reč je o novorođenčetu rođenom u aprilu 2015. godine, čije ubistvo je stavljeno na teret upravo Sanji. Prema informacijama iz istrage, ona je posle porođaja, na nagovor svoje majke Vojkane, ugušila novorođenče i bacila ga na njivu u blizini kuće svojih roditelja. U ranijim razgovorima sa istražiocima Sanja je obećala da će pokazati tačnu lokaciju groba, ali i pored toga posmrtni ostaci još nisu pronađeni.

KLUPKO SE ODMOTAVA

Prilikom saslušanja, Sanja je navela da je imala seksualne odnose s trojicom uhapšenih i da su oni očevi tri ubijene bebe. Istraga je pokazala da je u decembru 2010. godine, a potom u oktobru 2012. i u julu 2014, imala seksualne odnose s Vidom Jankovićem, Žarkom Cvijetićem i Radetom Bogojevićem, nakon čega je ostala trudna, a potom se porodila u septembru 2011, zatim u julu 2013. i u aprilu 2015. godine. Za ubistvo dveju beba osumnjičena je njena majka Vojkana, koja je tela zakopala na njivi u blizini kuće i koja se nalazi u pritvoru u Doboju.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

miki

24.03.2016 23:06

Sta se desava sa nama? Gde je drzava i institucije?

ODGOVORITE