Par koji je voljela cijela Jugoslavija

Retke su ljubavi koje opstaju i ostaju da se prepričavaju, a jedna takva, jaka, vanvremenska i posebna, bila je ona između Dragana Nikolića i Milene Dravić.

Zabava 14.03.2016 | 09:36
Par koji je voljela cijela Jugoslavija

Milena i Dragan su bili simboli jedne srećnije epohe koje najbolje pokazuje njihova sjajna energija pretočena u serijal „Obraz uz obraz“. Radili su zajedno i na filmovima „Horoskop“, „Kako su se volele dve budale“, „Zona Zamfirova“, a Nova godina nije bila Nova godina ako je oni ne najave zajedničkom reklamom. Svi su voleli da ih vide zajedno!

Nisu mnogo pričali o svom braku koji je trajao više od 40 godina, i o tajni svoje ljubavi, ali su energiju koja ih je povezivala prenosili na scenu i postali sinonim razumevanja i poštovanja među supružnicima, savršen par.

- Mislim da je ta ljubav između Dragana i Milene, iako nije zgodno u ovom trenutku pričati o tome, bila istinska ljubav koja je počivala na razumevanju, poverenju, zajedničkim energijama. Ljubav je konačno opstala jer su oboje bili ljudi od identiteta i imali su razumevanje za profesiju, istu igru su igrali - kaže sociolog Ratko Božović za „Blic“, objašnjavajući kako je jedna ljubav sačuvala svoj identitet u ovom vremenu.

On ističe da ih nije blisko poznavao, ali da su ostavili divan utisak na njega, kao i na celu naciju.

- Jednom sam ih sreo na aerodromu i razmenili smo lepe reči. Bili su mi jako simpatični. Imali su tu energiju i izgradili su vrednost postojanja uz drugo biće. To je pravi primer ljubavi, sa stanovišta nas koji smo svedoci njihovog javnog života. Oni su imali zajedničku snagu, iako ističem da je ovo jako delikatna tema.

Milenine i Draganove kolege su uvek poštovale njihovu želju da čuvaju detalje iz svoje privatnosti.

- Ne bih se usudila da kažem nešto o tome, o toj divnoj stvari - ljubavi, jer smatram da jako treba poštovati Mileninu i Gaginu privatnost - poručila je Tanja Bošković.

Milena je samo jednom prilikom rekla da žali što nisu više snimali zajedno.

- Zbilja šteta, ali propušteno je nepopravljiva kategorija. Sada mislim da se čak preterano nismo jedno drugom mešali u posao - ispričala je ona

Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar