Azar neće više igrati za Čelsi?!

Mnogi su nastup Edena Azara protiv Pari Sen Žermena shvatili i kao poruku Romanu Abramoviču. Evo i zašto.

Fudbal 11.03.2016 | 20:40
Azar neće više igrati za Čelsi?!

Ne samo zato što najbolji fudbaler Premijer lige za sezonu 2014/15 ove sezone igra katastrofalno i ne samo zato što njegov menadžer sofisticirano najavljuje prelazak upravo u Pari Sen Žermen, jednostavno govor tela i mimika Edena Azara govore u prilog tvrdnje da on...

...neće igrati za Čelsi naredne sezone!

Utakmica sa Pari Sen Žermenom i drugi poraz rezultatom 1:2 od istog rivala samo su upotpunili sliku omalenog Azara kao nezainteresovanog, praznog i bezopasnog igrača, koji kao da se trudi da učini sve da bude prodat.

Iako zna da su igrači koji su radili istu stvar potom morali da se izvinjavaju tradiciji odanim navijačima u Engleskoj, Azar je na poluvremenu sopstvene partije za zaborav zamenio dresove sa Anhelom Di Marijom. Da skratimo, kada su to radili momci poput Marija Balotelija i drugi, suočavali su se sa žestokim kritikama i morali da se izvinjavaju, što Azaru teško da je promaklo.

Čelsi je tada i dalje bio u igri, posle 2:1 za "svece" u Parizu bilo je 1:1 u revanšu i jedan gol u mreži Kevina Trapa mnogo bi promenio, ali...

U drugih 45 minuta, Čelsi je još nešto i odigrao do trenutka kada je strelac gola za domaće i najopasniji igrač večeras, iako je u svom stilu često padao bez da ga je iko dirao, Dijego Kosta, morao da napusti igru zbog povrede.

A i nije morao, ako pitate Azara. Kamerman, navijači, novinari i "čitači sa usana", primetili su da je Azar bio besan na Kostu nakon što je ovaj zatražio izmenu, da su njih dvojica imala veoma oštar i kratak razgovor (tvrde pojedini novinari u Britaniji), a ono što je bilo očigledno je da se Belgijancu apsolutno nije igrao fudbal nakon izlaska centarfora iz igre.

Videvši šta se događa, privremeni menadžer Čelsija Gus Hidink izveo je Azara iz igre, ubacio Oskara, a omaleni dribler nije ni potrčao da napusti teren, iako je njegov tim u tom trenutku morao bar nešto da pokuša... Samo je odšetao u svlačionicu u kojoj je već kao suvenir imao dres Pari Sen Žermena.

Verovatno kluba u kojem će nastupati u sezoni 2016./17.!

"Gde ćemo gledati Edena Azara sledeće sezone? Da ste me to pitali prošle godine u ovo vreme, rekao bih vam ili u Realu ili u Barseloni. Sada, ne mogu to ni da zamislim", rekao je reporter BBC radija uživo u prenosu.

Ako nam dozvoljavate, složili bismo se s njim...

Komentari / 0

Ostavite komentar