Video: Haos u Tuzli, tuča huligana, Ješić-četnik, Arkan i "zec"!

Na "Tušnju" - ludnica! "Fukare" i "Horde zla" tukle su se na stazi, policija priredila "toplog zeca" za goste, našem treneru Ješić psovana "majka četnička", pominjan i Arkan. "Neka ste došli", čulo se na kraju.

Fudbal 09.03.2016 | 23:00
Video: Haos u Tuzli, tuča huligana, Ješić-četnik, Arkan i "zec"!

Legendarni fudbaler i bivši trener Partizana, sada šef stručnog štaba Sarajeva, Miodrag Ješić, dočekan je danas na "Tušnju" u Tuzli žestokim uvredama.

Tuzlaci su Ješiću, kada se pojavio na atletskoj stazi pred početak prvog meča četvrtfinala Kupa BiH "****** majku četničku", pominjali Željka Ražnatovića Arkana i poručivali da se vrati u Srbiju, na šta je on ostao miran, verovatno naviknut na slične uvrede u drugim gradovima Federacije.

Ipak, bio je to samo uvod u burnu utakmicu, masovnu tuču navijača Slobode i Sarajeva, koji popularno sebe nazivaju "Fukarama" odnosno "Hordama zla", a sve je završeno umalo tučom dvojice visokih funkcionera dva kluba, predsednika domaćih, Azmira Husića i generalnog direktora gostiju, Dina Selimovića.

U jednom trenutku, čak, čuje se kako Husić viče prema Selimoviću da mu je "još u Sarajevu obećao 10.000 maraka za premije".

Do ozbiljnog fizičkog kontakta izmežu Husića i Selimovića nije došlo, ali na poluvremenu utakmice jeste došlo do masovke na atletskoj stazi između dve zaraćene grupe huligana, tako da su reagovali i specijalci, i redari (koji su i sami prihvatili da se lemaju), pa je odlučeno da "Horde zla" budu poslate nazad u Sarajevo pre kraja utakmice.

Domaća publika sa oduševljenjem pratila je kako Sarajlije prolaze kroz "vrućeg zeca" (za one koji ne znaju, to je sleng za špalir koji formira policija i kroz koji mora da se prođe uz obavezan pendrek po glavi, bubrezima ili kolenima).

"Neka ste vi nama došli", moglo je da se čuje sa tribina "Tušnja", dok su gosti praćeni kućama.

Sloboda je imala 2:0, pre nego što je u 85. minutu arbitar dosudio – domaćini smatraju – nepostojeći jedanaesterac, iz kojeg je Sarajevo smanjilo na konačnih 2:1, posle čega će bordo timu biti dovoljan i gol u revanšu sa crno-crvenima za polufinale Kupa.

Upravo zbog tog penala, ali i velikog broja žutih kartona za igrače Slobode, novinari iz tuzlanskog kantona okomili su se na Ješića posle utakmice, prilično pristrasno i tendenciozno postavljajući pitanja, na šta im on nije ostao dužan.

Najratobornijem poručio je da s njim nema šta da priča, ostalima da budu sportski novinari, a ne lokalpatriote, dok je na kraju poručio da su igači Slobode grubom igrom zaslužili i više od osam žutih kartona.

Hronološki smo poređali snimke koje su zabeležile kolege sa portala "Tuzlanski" i "Radio Sarajevo", pa pogledajte kako je to sve izgledalo na "Tušnju".

Kada je Premijer liga BiH u pitanju, Sloboda je prva sa 44 boda, Zrinjski drugi sa 43, Sarajevo i Radnik iz Bijeljine imaju 38, Široki 36, Željezničar 34, itd.

REZULTATI:

Radnički Lukavac – Radnik Bijeljina 0:2 (0:1)
/Srećković 38, Obradović 86/

Sloboda – Sarajevo 2:1 (1:0)
/Krpić 26, Zeba 54 – Okić pen 85/

Široki Brijeg – Mladost Doboj 3:1 (1:0)
/Ivanković pen 36, 88, Krstanović 90 – Kobilica 73/

Borac Banjaluka – Željezničar 0:2

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Pitar

10.03.2016 09:08

Bravo Jesa, sve si im objasnio.

ODGOVORITE
Name

OO7

10.03.2016 12:02

Tpliko o zajedničkom suživotu.

ODGOVORITE
Name

RS

10.03.2016 13:07

@007 ako ti su huligani mjera i putokaz za zajednicki zivot gradjana BiH onda stvarno Laku Noc Filozofa !!!

ODGOVORITE