Konte je Čelsijev lukav plan za dovođenje Pola Pogbe!

Ukoliko Plavci stvarno budu u prilici da dovedu odličnog vezistu moraće gazda Roman Abramovič pošteno da se isprsi, s obzirom da je Juventus za njegovu prodaju već odredio cenu od neverovatnih 100.000.000 evra!

Fudbal 11.03.2016 | 12:40
Konte je Čelsijev lukav plan za dovođenje Pola Pogbe!

Legendarni menadžer Mančester junajteda Ser Aleks Ferguson je svojevremeno priznao da je njegova odluka da dozvoli Japu Stamu da pređe u Lacio predstavljala najveću grešku u njegovoj karijeri. Ipak, u jednom trenutku legendarni Škot bi mogao da promeni svoje mišljenje i poruči da mu je najveća greška bila to što u Polu Pogbi nije video tempiranu "bombu", koja je eksplodirala u Torinu.

Junajted će narednog leta pokušati da ispravi svoju grešku i jednog od najboljih veznih fudbalera vrati u svoje redove, ali su Crveni đavoli, nakon vesti da će Antonio Konte preuzeti Čelsi, dobili velikog konkurenta u londonskim Plavcima. Zapravo, Čelsi se po engleskim medijima u ovom treutku smatra prvim favoritom za dovođenje sjajnog francuskog veziste, a glavni razlog za takve trvrdnje predstavlja činjenica da Pogba i Konte imaju fenomenalan odnos, koji je uspostavljen tokom Konteovog boravka na klupi Juventusa.

Temperamentni strateg je na početku odlično dozirao minutažu Pogbi i za svega dve sezone od talentovanog tinejdžera stvorio glavni motor veznog reda Stare dame. Pored Vidala, Pirla i Markizija, mladi Francuz je imao dovoljno slobode da bez ikakvog pritiska izraste u "zver" koja je danas, a Konte ga je motivisao rečima da uvek može bolje ukoliko bude još više radio i bio maksimalno posvećen.

"Raditi sa takvim prerfekcionistom kao što je Konte uvek je bila privilegija. On je bio savršen čovek koji mi je pomogao da dostignem svoje ciljeve. Kada bih uradio nešto dobro, on bi me podsetio da još moram da radim na tome", rekao je svojevremeno Pogba.

Ipak, ukoliko Čelsi bude stvarno u prilici da dovede odličnog vezistu moraće gazda Roman Abramovič pošteno da se isprsi, s obzirom da je Juventus za njegovu prodaju već odredio cenu od neverovatnih 100.000.000 evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar