Hamilton: Nadam se da će '’oreol’' biti opcionalan!

Šampion Formule 1 Luis Hamilton rekao je da se nada da će koncept zaštite vozača u kokpitu ’oreol’ biti opcionalan ukoliko bude uveden.

Ostali sportovi 08.03.2016 | 09:00
Hamilton: Nadam se da će '’oreol’' biti opcionalan!

Hamilton je istakao da ga ne bi koristio, pošto je još ranije tokom nedelje rekao da se protivi novom konceptu koji bi trebalo da bude uveden 2017. godine.

Vozači Ferarija Kimi Raikonen i Sebastijan Fetel su ove nedelje na stazi „Katalunja“ testirali prototip koji je osmislio Mercedes, a mišljenja vozača o njemu su podeljena.

Fetel, Hamiltonov timski kolega Niko Rozberg i vozač Red Bula Danijel Rikardo su podržali ’oreol’, dok su branilac titule i vozač Fors Indije Niko Hilkenberg izrazili negodovanje.

Hamilton je za ’oreol’ prvo na Instagramu napisao da je najružnija modifikacija u istoriji Formule 1, a potom je istakao da bi izabrao da ga ne koristi ako bi imao tu opciju.

„Ako će uvesti tu promenu, nadam se da će nam dati mogućnost izbora jer ja to neću koristiti na svom bolidu. To je na kraju zaštita vozača i mi treba individualno da je izaberemo. Trebalo bi da imam mogućnost izbora oko toga šta bi trebalo da stavim na bolid jer to sigurno ne bih izabrao. Bolidi su dobri ovakvi kakvi su sada. Svaki put kada sednem u svoj, znam da postoji određeni rizik. Bezbednost je naravno veoma važna, ali postoje rizici koji nas čekaju, a vi sami treba da odlučiti na koliki rizik ste spremni. Što se mene tiče, radije bih vozio bolid bez ’oreola’, nego sa njim“, naglasio je Hamilton.

Komentari / 0

Ostavite komentar