Jovanović pričao Rusima o Mladiću i Principu...

“Gledam na njih pozitivno, kao i svaki Srbin”, poručio je novi štoper Zenita!

Fudbal 07.03.2016 | 18:40
Jovanović pričao Rusima o Mladiću i Principu...

Vukašin Jovanović je stigao u Sankt Peterburg gde će ubuduće nastupati za Zenit. Tamošnji novinari jedva su dočekali da sednu za sto sa doskorašnjim štoperom Crvene zvezde i podrobno ga ispitaju o mnogim zanimljivim detaljima iz karijere.

Jedno od interesantnih pitanja ticalo se njegovog Instagram profila na kojem preovladavaju fotografije Gavrila Principa i Ratka Mladića. Novinari lokalnog portala Fontanka.ru, koji su vodili razgovor sa Jovanovićem, podsetili su ga da je Princip izazvao Prvi svetski rat, dok je Mladiću suđeno za ratne zločine, pa ih je zanimalo otkud kod njega toliko pozitivan stav prema njima dvojici.
“Da, gledam na njih pozitivno, kao i svaki Srbin. Verujte mi, nećete pronaći Srbina, koji će vam reći drugačije od mene. To je naša istorija, to su ljudi koje stvarno poštujemo. Nema tu ništa loše. Svaka nacija ima svoje istorijske ličnosti koje moraju da budu poštovane zbog onoga što su uradile za svoju zemlju”, izjavio je Jovanović.

Na pitanje da li je činjenica da su Rusija i Srbija pravoslavne zemlje uticala da ove zime dođe u Zenit odgovor je bio potvrdan.
“Da, to mi je zaista bilo važno. Naše dve zemlje su slične, jezik je sličan, pa i fudbal”, poručio je Vukašin Jovanović.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

dunja

07.03.2016 17:46

Ganjaj tu loptu jadan ne bio. Ti ni lektire do osmog razreda nisi pročitao. Vidi amabasadora vidi tuge.

ODGOVORITE
Name

Јоја с Козаре

07.03.2016 18:01

Дуњо моја још зелена јеси.

Name

Re joja

07.03.2016 18:34

Ali si zato ti "ni u šta" ostario.