PL BiH - Joco Stokić: Radnik neće izgubiti na "Tušnju"!

Novi napadač Radnika Joco Stokić debitovao je pogotkom u dresu bijeljinskog kluba u ubjedljivom trijumfu nad Mladosti iz Doboj Kaknja (3:0).

Fudbal 04.03.2016 | 15:20
PL BiH - Joco Stokić: Radnik neće izgubiti na "Tušnju"!

Nakon što je imao neslavnu epizodi na "Grbavici" gdje nije uspio da zatrese mrežu, Joco Stokić je preselio u Semberiju i već na prvoj utakmici pokazao da nije zaboravio da postiže golove.

"Na najljepši mogući način sam debitovao u novoj sredini. Bio sam strijelac u uvjerljivoj pobjedi od 3:0, dodatno smo se učvrstili u gornjem dijelu tabele i samo mogu poželjeti da tako bude i u nastavku. Za razliku Borca i Željezničara, igranje u Radniku potpuno je drugačije. Mislim da je osnovna razlika u pritisku. U Borcu, a posebno u 'Želji', pritisak je ogroman, dok u Bijeljini igram rasterećeno. Niko nam nije stavio pod moranje da moramo izaći u Evropu, osvojiti titulu, biti treći ili drugi. Jednostavno igramo opušteno i tako je mnogo lakše, a očigledno je da i rezultati ne izostaju", rekao je Stokić za "Nezavisne novine".

Radnik u narednom kolu gostuje kod lidera Premijer lige Bosne i Hercegovine u Tuzli, ali Stokić vjeruje da protiv Slobode njegov tim može da ostane neporažen.

"Sloboda je odlična ekipa, zasluženo su prvi, ali mislim da mi imamo šansu da ostvarimo još jedan povoljan rezultat. Možemo i da pobijedimo. Ma koliko bilo teško i koliko ozbiljan rival je sa druge strane, Radnik ima prepoznatljiv stil koji nije ni previše ofanzivan ni previše defanzivan. Suština je u disciplini, čekamo da se otvori prava situacija i onda pokušavamo napraviti nešto. U Tuzli ni bod nije loš, ali zašto ne pobijediti ako se može, a mislim da može", dodao je centarfor tima iz Bijeljine.

Komentari / 0

Ostavite komentar