DK: Hjuit definitivno prekida penziju zbog Australije!

Proslavljeni australijski teniser Lejton Hjuit nakratko će prekinuti igračku penziju, pošto je prijavljen za prvo kolo Dejvis kupa sa Sjedinjenim Državama.

Tenis 04.03.2016 | 09:00
DK: Hjuit definitivno prekida penziju zbog Australije!

Hjuit je prošle godine imenovan za selektora Australije, ali je bio primoran da se vrati iz penzije, u koju je otišao po završetku ovogodišnjeg Australijan Opena, zbog bolesti Nika Kirjosa.

Međutim, to ne znači da će Hjuit uopšte igrati u duelu sa Amerikancima, već da je samo nominovan i da u slučaju da bude potrebno obavljati dve funkcije.

Prema žrebu za meč, koji će biti održan u Kujongu od petka do nedelje, duel će u petak otvoriti Sem Grot i Džon Izner, a potom će se na terenu naći Bernard Tomić i Džek Sok. U subotu je na programu dubl, u kojem se sastaju Grot i Džon Pirs protiv braće Boba i Majka Brajana.

Pojavile su se spekulacije da bi Hjut mogao da zameni Grota u dublu, ako on bude umoran od singl meča, ali je svakako poznato da promene mogu da se naprave do sat vremena pre svakog meča. U zavisnosti od toga, legendarni Australijanac bi mogao da se nađe na terenu i za neki singl meč u nedelju.

“Videćemo kako će se stvari odvijati. Moramo da nađemo najbolje opcije za svaki dan, što ćemo raditi po završetku akcije svakog dana. Videćemo kako će Sem igrati i kako će se osećati posle svog singla”, naglasio je Hjuit.

Komentari / 0

Ostavite komentar