Dadilja: Ubila sam dijete zbog Putina

Gjulčehri Bobokulova (38), dadilja koja je prije nekoliko dana u Moskvi ubila dijete i odsjekla mu glavu, rekla je da je ubila malu Anastastiju iz osvete zbog ruskih napada u Siriji.

Svijet 03.03.2016 | 22:54
Dadilja: Ubila sam dijete zbog Putina

Uzbekistanka koja je sa odrubljenom glavom djeteta izašla na ulicu i vikala "Alahu ekber", kaže da je sve ovo odmazda zbog muslimana koji stradaju u napadima ruskih aviona, koje je odobrio predsjednik Rusije Vladimir Putin.

"Svetim se onima koji prolivaju krv. Putin je prolio krv, avioni sprovode bombardovanje. Zašto muslimani ginu? Oni takođe žele da žive", rekla je ona, a prenosi Rojters. "Novosti" su ranije pisale da Bobokulova pati od šizofrenije i da se 15 godina liječila od te bolesti.

Moskva: Dadilja je mentalno poremećena

Izjave žene koja je rekla da je ubila devojčicu u Moskvi da bi osvetila muslimane nastradale u vazdušnim udarima Rusije u Siriji treba shvatiti kao izjave "mentalno nezdrave" osobe, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Gjulčera Bobokulova, poreklom iz Uzbekistana, prikazana je prethodno na video-snimku kako kaže da je izvršila zločin jer je nezadovoljna odlukom ruskog predsednika Vladimira Putina da pokrene vazdušne udare u Siriji.

"Možda grešim. Ja nisam stručnjak ili sudija, ali je očigledno da definitivno govorimo o ženi koja je mentalno nezdrava", rekao je Peskov.

On je dodao da tako treba posmatrati sve što kaže jedna "toliko poremećena žena".

Ruski istražni komitet saopštio je da u telefonu dadilje koja je optužena za surovo ubistvo nisu pronađeni brojevi telefona dvojice muškaraca, za koje se sumnja da su međunarodni ekstremisti.

"Informacija koju su pojedini mediji objavili da su u telefonu Gjulčere Bobokulove iz Uzbekistana pronađeni kontakti ekstremista nije istinita“, rekao je portparol Istražnog komiteta Vladimir Markin.

On je apelovao na medije da proveravaju informacije sa Istražnim komitetom i napomenuo da je ta institucija jedina nadležna da sprovodi istragu o svirepom ubistvu četvorogodišnje devojčice, preneo je "Sputnjik".

Ruske vlasti su u ponedjeljak, 29. februara, podigle optužnicu protiv dadilje osumnjičene za ubistvo četvorogodišnje devojčice.

Optužena je ranije rekla u pritvoru da joj je "alah naredio" da detetu odrubi glavu.

 

 

(Novosti.rs/Mondo.rs)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

nažalost

03.03.2016 11:26

Ko je dao dijete bolesnoj ženi?

ODGOVORITE
Name

Zero

03.03.2016 12:21

Bas tako. Kakvi su to idioti da ostave dijete jednoj sizofrenicarki koja se ljeci 15 godina?? Ili su i roditelji isti,posto se radi o dijetetu sa speijalnim potrebama. Vjerovatno genetski poremecena beba.Strasno. Zalosno.

Name

zumba

03.03.2016 12:04

Uskoro se osniva medjunarodni sud za zlocine u Siriji,svi ce morati objasniti zasto su ubijali,izgladnjivali hiljade ljudi.

ODGOVORITE
Name

Ja

03.03.2016 15:05

Mislis sto su britanski muslimani odsjecali glave ljudima po Siriji!?

Name

Bole

03.03.2016 12:34

Ovoj pacijentici je potrebna kontinuirana elektrošok terapija.

ODGOVORITE
Name

uzas!

03.03.2016 12:51

Zato dragi roditelji,kad tražite dadilju neka vam ne bude teško i "nezgodno"budućoj dadilji zatražiti uvjerenje o nekažnjavanju i ljekarsko uvjerenje.To bi bilo skroz ok.Znam da to kod nas i nije uobičajeno ali kako ostaviti jadno, malo djetešce nezaštićeno sa umno premećenom osobom.Šizofrenija je podmukla psihička bolest,periodi kad je osoba skroz ok i periodi kad joj glasovi "naređuju" šta da radi.Nikada nisi siguran. Jadno djete neka joj laka zemlja,sada je na nekom boljem mjestu.

ODGOVORITE
Name

Md

03.03.2016 13:58

Pravi islamista odsjekla glavu hendikepiranom dijetu što nisi otišla pa odsjekla lično Putinu glavu,tamo zna da bi dobila po pi.ki.

ODGOVORITE
Name

Ostoja

03.03.2016 14:00

Kido bi ti dio po dio tijela. Islamska kucko.

ODGOVORITE
Name

sarajlija

04.03.2016 06:33

Vjera nema veze sa ovim.Juče je objavljena vijest kao je neko u autobusu u Beogradu pijan vikao "Allahu egber".Budala i krivih drva nikad neće nestati.Kao i takvih koji jednu časnu vjeru povezuju sa poremećenim tipovima.Na svijetu ima 2 milijarde Muslimana.Reci,nedaj Bože da ih je 10% nastrano kao što si ti.

Name

Osi

03.03.2016 19:28

Vidila žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu.

ODGOVORITE
Name

CIA

04.03.2016 07:12

To vam je slika i prilika muslimana. Školski primjer muslimana7muslimanke.

ODGOVORITE
Name

Ja

04.03.2016 07:27

A kako izgleda po tebi neki pravoslavac ili katolik!?