Istanbul: Likvidirane dvije žene napadači

Nakon što je jutros u Istanbulu došlo do napada na policijsku stanicu i policijski autobus, napadači su uspješno likvidirani.

Svijet 03.03.2016 | 12:02
Istanbul: Likvidirane dvije žene napadači

 

Najmanje dvije žene napale su sjedište specijalne policije u Istanbulu koristeći granate i vatreno oružje, ali na sreću nisu ubili ili povrijedili niti jednu osobu.

Napad se desio u evropskom dijelu grada, u kvartu Bajrampaša, piše Intependent. Napadačice su nakon neuspjelog napada pobjegle u obližnju stambenu zgradu koju su ubro okružile snage bezbjednosti.

Prilikom upada u objekat, napadačice su likvidirane, a jedan policajac je ranjen.

Niti jedna teroristička organizacija nije preuzela odgovornost za napad.

Eksplozije i ubistva sve su češća pojava u Turskoj, pogotovo u jugoistočnom dijelu zemlje gdje napade vrše teroristi Islamske države (IDIL) i pripadnici Kurdske radničke partije (PKK).

(Klix)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

baćo

03.03.2016 20:17

I, novinari, ponekad pišu nebuloze. Gledajući, audio snimak vidimo dvije ženske osobe , neobučene za terorizam, sa ručnim naoružanjem, nikakvim ručnim bacačima,izgleda ,na svoju ruku, najvjerovatnije u pokušaju da se osvete Turskim vlastima za ,neko ,počinjeno(terorističko) ubistvo nekog bliskog njima dvjema. Niko nije preuzeo odgovornost, i neće, jer je čin individualan,po svoj prilici.Tuska ,po običaju, provodi genocid nad Kurdima, i, ovoga će biti sve više. Ništa čudno.

ODGOVORITE