U akciji "Lepenica“ uhapšene tri osobe

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su nakon višemjesečne istrage realizovali operativnu akciju kodnog naziva "Lepenica“.

Bosna i Hercegovina 02.03.2016 | 17:42
U akciji "Lepenica“ uhapšene tri osobe

Na osnovu naredbi mjesno nadležnih opštinskih sudova, izvršeno je šest pretresa na području Kantona Sarajevo, Srednjobosanskog, Zeničko-dobojskog kantona i na području opštine Pale.

U akciji su uhapšene tri osobe zbog sumnje da su počinile krivično djelo 'neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'.

Prilikom pretresa pronađen je i jedan kilogram zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu "cannabis sativa L“ i 100 grama materije koja asocira na opojnu drogu "heroin“.

Uhapšeni su privedeni u službene prostorije FUP-a radi kriminalističke obrade gdje će biti zadržani 24 sata, nakon čega će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predati na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona.

Akcija je realizovana uz asistenciju policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i nadzor Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona, saopšteno je iz FUP-a.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar