Važnije su titule nego rekordi!

Mesi je kao Gospodin Fudbal dospeo na naslovnicu poznatog argentinskog mesečnika El Grafiko. "Sa Kristijanom postoji samo uzajamni respekt i ništa više"!

Fudbal 03.03.2016 | 09:20
Važnije su titule nego rekordi!

Napadač Barselone Leo Mesi pojavio se na martovskoj naslovnoj strani mesečnog argentinskog magazina El Grafiko.

Ovaj list za Mesija tvrdi da je Gospodin Fudbal, a u velikom intervjuu najbolji igrač sveta pričao je o svojim planovima za budućnost, odnosu sa Kristijanom Ronaldom, i svemu što je proživeo tokom desetogodišnje karijere. Iako je blizu da obori rekord Gabrijela Batistute u reprezentaciji Argentine, Mesi ponosno ističe da su mu “titule važnije od rekorda”.

Hvali sradnju sa Nejmarom i Suarezom.
“Odnos je vrlo dobar kako na samom terenu, tako i van njega. Vrlo dobro se slažemo. Pokušavamo da radimo za tim, i osećamo se njegovim značajnim delom. Možda nam dosta pomaže što smo sva trojica Latinoamerikanci, ali smo profesionalci, uskačemo jedan za drugog i nema rivalstva niti sukoba.”

O odnosu sa Kristijanom Ronaldom.
“Nas dvojica smo profesionalci koji igraju za svoje timove. Veliki smo rivali, ali ništa više od toga. Ništa više nikada nije postojalo između nas dvojice osim respekta.”

Povratak u Argentinu.
“To je nešto što tek sledi i što bih voleo da se desi. Ne znam kada, ali postoji mogućnost.“

Kraj karijere.
“Nisam to još planirao. Još želim da celog sebe posvetim ovom timu. Kada budem znao da je vreme za kraj karijere, doneću takvu odluku.”

Neuspesi sa reprezentacijom.
“Svaki neuspeh sa selekcijom me pogađa, jer sma znam da je trebalo da osvojimo neki od trofeja. Propustili smo i Svetsko prvenstvo i Kopa Amerika.”

Kritike u domovini.
“Ne zanima me, ne dotiče me. Baš me briga šta pišu pojedini mediji. Znam da nijedan moj meč nije objektivno analiziran već da sam unapred osuđen i razapet u štampi. Mediji sami formiraju mišljenje, a kod nekih novinara fanatizam je prešao granice.”

Komentari / 0

Ostavite komentar