Đorđević vs Obradović: Presudili su skokovi!

Aleksandar Đorđević nadmašio je svog dugogodišnjeg mentora Željka Obradovića, a kao ključ pobede Panatinaikosa nad Fenerbahčeom istakao je skokove.

Košarka 26.02.2016 | 00:00
Đorđević vs Obradović: Presudili su skokovi!

PAO je savladao lidera grupe E Top 16 faze Evrolige 76:71 i dodatno zakomplikovao borbu za prva četiri mesta koja vodi u plej-of takmičenja.

"Divna noć puna emocija i osećanja. Ovo je jedna od razloga zbog kojih sam zahvalan što sam deo ovako velikog kluba. Ovo je ogromna pobeda u kojoj moramo da uživamo. Ključni su bili skokovi koje smo ostvarili, a igrali smo i sjajnu odbranu na pik-en-rolu", rekao je Đorđević.

PAO je trenutno treći na tabeli sa skorom 5-3, ima pobedu manje od Lokomotive, a više od Crvene zvezde, koja u petak uveče dočekuje Anadolu Efes, još jednog kandidata za plasman.

"Poslednja pojačanja su nam donela fizičku snagu u timu i dodatnu energiju. Vilijams je bio sjajan na obe strane terena, dok je iskusni Hajns bio fantastičan u odbrani", dodao je srpski trener.

Čovek koji je godinama vodio Panatinaikos, a Đorđeviću bio trener u Partizanu i reprezentaciji, Željko Obradović, više je hvalio PAO nego što je pričao o utakmici.

"Mislim da su detalji odlučili meč. Ponosan sam na svoje igrače jer su igrali četiri utakmice prošle sedmice i veoma su umorni. Bilo je teško zadržati ih svežima. PAO je postigao neke lake poene iz otvorenih šuteva, mi ih nismo zaustavili niti odgovorili u napadu. Hvala im za sjajan doček, oni su sjajni ljudi, želim im sve najbolje u budućnosti", rekao je Obradović.

U sledećem kolu PAO gostuje Unikahi u Malagi, dok Fener dočekuje Crvenu zvezdu.

Komentari / 0

Ostavite komentar