Rober Pires konačno završio karijeru!

Bivši fudbaler Arsenala i reprezentativac Francuske Rober Pires objavio je da je rešio da okonča igračku karijeru!

Fudbal 27.02.2016 | 19:20
Rober Pires konačno završio karijeru!

"Imam 42 godine i sada je vreme da kažem kraj – moje poslednje iskustvo je bila Indija. Treba ustupiti mesto mladim igračima", rekao je Pires za Ekip.

Pires je u karijeri, pored Arsenala, igrao za Mec, Marsej, Viljareal i Aston Vilu, a poslednji klub za koji je nastupao bio je indijski tim Goa.

Najviše uspeha imao je u Arsenalu, za koji je igrao od 2000. do 2006. godine. Sa tim klubom je osvojio dve titule u Premijer ligi, kao i tri FA kupa.

Igrao je i finale Lige šampiona 2006. godine u kojem je Arsenal poražen od Barselone. Pires je teren na toj utakmici zamenjen već početkom prvog poluvremena, nakon što je golman Jens Leman zaradio crveni karton.

Sa reprezentacijom Francuske je osvojio titulu svetskog prvaka 1998. godine, kao i Evropsko prvenstvo dve godine kasnije.

Fudbalska karijera Robera Piresa traje duže od života mnogih današnjih zaluđenika za igrom na travnatoj površini. Važio je za jednog od ključnih šrafova Arsenala u zlatno vreme Tobdžija kada je zajedno sa Tijerijem Anrijem, Patrikom Vijerom, Denisom Bergkampom, Fredijem Ljungbergom i ostalima harao engleskim fudbalom. Član je legendarne generacije Nepobedivih, koji nisu ostvarili poraz u Premijer ligi u ukupno 49 uzastopnih utakmica, a gde god da je igrao ostavljao je dubok trag - od Viljareala, preko Aston Vile do indijske Goje, gde je odigrao poslednju zvaničnu utakmicu.

Ipak, pošto godinu dana nije imao angažman, francuski vezista je jedan od najboljih svog vremena odlučio je da okači kopačke o klin! Mada, pretpostavljamo da su mnogi mislili kako je Pires odavno završio karijeru...

Rober Pires je karijeru završio sa osvojene dve premijerligaške titule, potom i tri FA kupa, dva Komjuniti šilda u Arsenalu, ali i Svetskim prvenstvom, Evropskim prvenstvom i dva Kupa konferederacija sa Francuskom, te Liga kupom sa Mecom.

Profesionalnu karijeru započeo je u Mecu 1993. godine, potom je igrao za Marselj, Arsenal, Viljareal i Goju. Najbolje godine karijere dao je londonskim Tobdžijama (2000–2006), tim iz Severnog Londona napustio je onog trenutka kada klub više nije želeo da mu daje višegodišnje ugovore, zbog politike poslovanja sa igračima od preko 30 godina.

Komentari / 0

Ostavite komentar