Vlast skandalozno prema opštinama

Narodni poslanik i potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović rekao je danas u Višegradu da ova opština na najbolji način pokazuje primjer skandaloznog odnosa Vlade Republike Srpske prema lokalnim zajednicama.

Republika Srpska 25.02.2016 | 17:00
Vlast skandalozno prema opštinama

„Stiče se utisak da vladajući režim u Srpskoj više voli Emira Kusturicu nego sve stanovnike Višegrada, uključujući i djecu poginulih boraca. Izdvajanja Hidroelektrane „Višegrad“ za pojedine sportske klubove po Banjaluci i po 30.000 K, a ne izdvajati za Boračku organizaciju u Višegradu pokazuje koji je odnos Vlade prema državnim preduzećima i resursima istočnog dijela Republike Srpske“, dodao je Krssmanović.

Krsmanović navodi da takvo ponašanje vladajuće stukture pokazuje da je Savez za promjene odličan politički projekat i da će on kao narodni poslanik učiniti sve da ponižavanje ljudi istočnog dijela Srpske prestane i da lokalne zajednice dobiju tretman koji zaslužuju.

„Višegrad je sigurno primjer grada koji može biti ogledalo Republike Srpske, a ne da dolazimo u poziciju da ljudi, djeca poginulih boraca štrajkuju glađu pred Narodnom skupštinom Republike Srpske ili parku "Mladen Stojanović", pred zgradom Vlade, a da se ne dobije adekvatan odgovor zašto je to tako", zaključio je potpredsjednik NDP-a.

Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković rekao je da je sa Krsmanovićem razgovarao o političkoj situaciji u Srpskoj i uticaju o smanjenju poreza na dodatnu vrijednost lokalnim zajednicama. „Posebno je bilo govora o zajedničkom nastupu Saveza za promjene na predstojećim lokanim izborima", istakao je Mišković.

Sa Krsmanovićem je sastanak održalo i rukovodstvo opštinskog odbora NDP-a u Višegradu.

Pogledajte prilog iz Dnevnika 1 BN TV:

BN TV

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

milutin

25.02.2016 16:16

Kome ce Krsmanovic pricati o bilo cemu , pa dok je bio nacelnik Foce radio sta je htio gore nego i jedan diktator .Do te mjere je zulum činio da su se SDS i SNSD u Foci udruzili da ga skinu s vlasti.

ODGOVORITE
Name

Miso

25.02.2016 16:29

Svaka cast a vidili smo onog prevaranta sto strajkuje kako je prevario javnost

Name

skrbo

25.02.2016 16:29

Istok radi a zapad se gradi! Koliko prirodnih bogatstava na tako malom podrucju a vece sirotinje! Bitno je da ima za Igokeu, autoput kupres,hej! A od Foce do Scepan polja makadam, hej ljudi! Pitam gdje su smjestene termoelekteane, hidroelektrane, semberija, vecina sumskog bogatsva, rudnici boksita,uglja,cinka,glinica fabrika para... Sve na istoku! Al autoput za kupres hoce!

Name

Lav

25.02.2016 16:55

Za veselog Milutina,ako nisi znao njih je ujedinila hidroelektrana u Miljrvini,dobili predsjednici opstinskoh odbora sds i snsd po sto hiljda maraka,sipa vec istrazuje!

Name

s.m.

25.02.2016 17:13

u i.ilidzi i n.sarajevo sem kafica i kladionica nista drugo nema. da nije federalnog sarajeva da narod tamo ne radi,jos veci jad i bijeda.da li su se borci borili da sada rade u sarajevu iz kog su otisli najgore poslove.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

25.02.2016 17:33

Vječita srpska boljka. Nesloga. Na žalost ovdje će se morati ubrzo nešto dogoditi, milom ili silom. Neka oni objese zakone i prioritete mačku o rep. Ova crvena banda sve odvuče u Krajinu ali bi im se mogao zavrnuti ventil. Vidjeli bi onda kako se ko razvija naravno ako razni Krsmanovići ne budu na vlasti i gurali opštine u veliki minus gdje su bili gradonačelnici.

ODGOVORITE
Name

Stiv

25.02.2016 18:31

Ako je i u jedan grad ulagano to je Višegrad......

ODGOVORITE
Name

gambit

26.02.2016 12:37

Čovjek mutan ko rijeka posle kise.

ODGOVORITE
Name

autobuska

26.02.2016 13:33

Čija je u Foči i ko je u njoj direktor.Čiji su stanovi u doljnjem polju.Ko je za svog mandata gradio pomoću svoje firme hg inžinjering.Dotični

ODGOVORITE