Partizan dužan 10, Zvezda 37 miliona evra!

Čelnici Partizana i Zvezde saopštili su javnosti da klubovi duguju 10, odnosno 37 miliona evra.

Fudbal 16.02.2016 | 18:40
Partizan dužan 10, Zvezda 37 miliona evra!

Crno-beli su pod vođstvom uprave koja je u decembru 2014. došla u Humsku umanjili dug za 2,5 miliona evra, saopštio je generalni direktor Miloš Vazura.

S druge strane, direktor crveno-belih Zvezdan Terzić tvrdi da je trenutno vođstvo Zvezde smanjilo dug za oko 13 miliona evra.

Vazura ističe da Partizan uglavnom duguje bivšim igračima i menadžerima, te da funkcioniše normalno, kao i da još uvek ne može da pronađe rešenje sa porodicom Živković u vezi sa produženjem ugovora.

"Partizan je imao ponudu od 10 miliona evra za Živkovića, ali da je to njegov otac odbio smatrajući da je reč o jakoj ligi, engleskoj Premijer ligi i da je još rano da njegov sin ide tamo", rekao je Vazura te najavio ostanak Abubakara Umarua u Humskoj.

Terzić očekuje dodatno smanjenje duga jer i dalje nije u potpunosti propao najavljeni transfer Vukašina Jovanovića u ruski Zenit.

Crvena zvezda će 10. maja odigrati prijateljsku utakmicu sa Olimpijakosom u Beogradu, a Terzić kaže da su u planu i mečevi sa Mančester Junajtedom i Olimpikom iz Marseja kao i gostovanje Čikagu o kojem je razgovarao i sa Veljkom Paunovićem.

Predstojećeg vikenda nastavlja se Superliga Srbije, Zvezda ima 26 bodova više od Partizana, a nakon preostalih devet kola regularnoge dela bodovi će biti prepolovnjeni pred novih sedam mečeva u plej-ofu za šampiona.

Prvu šansu crno-beli da smanje ogroman zaostatak će imati 27. februara kada će dočekati najvećeg rivala na svom terenu u jubilarnom 150. derbiju.

Komentari / 0

Ostavite komentar