Lazar Marković predstavio Portugalcima, Luku Jovića...

Benfika je pogodila angažovanjem bivšeg fudbalera Partizana, da li će tako biti i u slučaju doskorašnjeg napadača Crvene zvezde?

Fudbal 07.02.2016 | 17:20
Lazar Marković predstavio Portugalcima, Luku Jovića...

Dobro iskustvo ima Benfika sa srpskim fudbalerima, pa su u Lisabonu odlučili da ove zime nastave praksu.

Posle Ivana Šaponjića iz Partziana, angažovan je i Luka Jović iz Crvene zvezde

Lazar Marković, koji je upravo iz Benfike otišao u Liverpul, smatra da je dovođenje mladog Zvezdinog napadača "pun pogodak".

"Od kada je počeo da igra za Crvenu zvezdu, očekivanja su ogromna. Svi su pričali o njemu. Luka Jović je jedan od najvećih talenata u Srbiji i mnogi klubovi bili su zainteresovani za njega. Poznat je i kao srpski Falkao", počeo je Marković predstavljanje mlađeg sunarodnika.

"Benfika je pogodila ovim transferom. Mislim da Luka može da uspe u Lisabonu i želim mnogo uspeha i njemu i klubu", dodao je krilni napadač Liverpula na pozajmici u Fenerbahčeu.

Nekadašnji igrač Partizana, međutim, upozorava da će Luki Joviću biti potrebno određeno vreme da se privikne na novu sredinu.

"Biće mu teško da se odmah nametne, jer Benfika ima trojicu odličnih napadača u ovom trenutku. Mislim da je, ipak, dobro što je odmah došao u Portugal, jer će imati dovoljno vremena da se prilagodi i da od iduće sezone konkuriše za mesto u prvom timu. Bitno je samo da veruje u sebe. To što ga je angažovao jedan od najvećih klubova na svetu govori da ima kvalitet. Sada je sve na njemu. Biće teško u početku, ali uz talenat koji ima, mogao bi daleko da dogura", smatra Marković.

Komentari / 0

Ostavite komentar